Prognoza analitičara: Argentini najviše šansi za titulu, Hrvatskoj najmanje

Svjetsko prvenstvo u Kataru stiglo je do same završnice, a nakon što je Hrvatska izbacila Brazil, prema izračunima analitičke kuće Gracenote, prvi favorit postala je Argentina, piše hrt.hr.

Argentinci će u polufinalu igrati protiv Hrvatske, a sada imaju 41 posto šanse za osvajanje titule. Prema istim izračunima, Francuska ima 26 posto šansi, Maroko 17 posto, a Hrvatska najmanjih 16 posto.

Također, navode kako je najizglednije finale Argentina – Francuska s 37,5 posto šanse za ostvarivanjem. Šanse za finale Argentina – Maroko su 28,1 posto, Hrvatska – Francuska 19,8 posto, a Hrvatska – Maroko 14,6 posto. 

Kada se usporede njihovi izračuni s onima prije turnira, Hrvatska je zamijenila Brazil među četiri najbolje momčadi u polufinalu, a Maroko je na mjestu na kojemu je bila predviđena Belgija. Argentina i Francuska u polufinalu bila je i prognoza Gracenotea prije četiri tjedana.

Maroko je uoči turnira bio 23. momčad s izgledima za polufinale i to je najveće iznenađenje, dok je Hrvatska bila 13. najizgledniji polufinalist.

Metodologija Gracenote Sporta bazira se na ELO sistemu, a također se u obzir uzimaju bodovi osvojeni na način tako da su utakmice svjetskih prvenstava i kontinentalnih natjecanja važnije od prijateljskih utakmica. 

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?