Traži ostavke u Zračnoj luci Mostar nakon što let s navijačima nije poletjeo

Vijećnica Naše stranke u Gradskom vijeću Mostara Irma Baralija traži hitnu ostavku Uprave mostarske zračne luke jer je u studenom ove godine primio svega pet putnika što je njegov najslabiji učinak po jednom mjesecu u prethodnom desetljeću, piše Hercegovina.info

“Promet u Zračnoj luci Mostar pada proporcionalnu rastu subvencija i broja zaposlenih. To znači da subvencije Grada, Županije i Federacije BiH idu isključivo na održavanje radnih mjesta onog kadra koji ne može povećati promet”, navodi Baralija za Klix.

Ilustracije radi, se osvrnula na razdoblje od 2012. do 2020. godine kada je broj zaposlenih porastao s 44 na 58, a broj putnika pao je sa 78.205 na sramnih 1.678.

U istom razdoblju, kako ističe, subvencije su rasle s približno 250.000 KM, i to iz IPA fondova, na blizu milijun i pol KM iz proračuna Federacije, Grada i Županije.

“Krajnje je vrijeme da Uprava Zračne luke prizna vlastiti neuspjeh i podnese ostavku te da Zračnoj luci da još jednu šansu da pokuša postati glavni generator razvoja Mostara, ali i Hercegovine”, poručila je Baralija.

Nezadovoljna takvim stanjem je komentarirala i činjenicu da iz mostarske zračne luke nije poletio ni zrakoplov s navijačima za Dohu kako bi jučer pratili polufinalnu utakmicu Hrvatske i Argentine na Svjetskom prvenstvu iako je let bio najavljen, zbog čega su navijači iz BiH morali cestovnim prometom putovati u Hrvatsku da bi poletjeli iz Zračne luke u Splitu.

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?