Kaznena prijava protiv vladajućih u Mostaru od pola milijarde maraka

Udruga Futura iz Mostara danas je uputila Tužiteljstvu BiH kaznenu prijavu protiv direktora županijskog Zavoda za javno zdravstvo, čelnih ljudi županijske vlade, premijera i ministra zdravstva jer sklapaju ugovore mimo zakona i javnih nabavki.

U drugom mjesecu su podnijeli krivičnu prijavu i uputili je Federalnom tužiteljstvu koje je prijavu vratilo Županijskom tužiteljstvu.

Kako do sada imaju jako loša iskustva sa Županijskim tužiteljstvom koje njihove dosadašnje prijave nikako nije riješilo … sada su prijavu poslali Tužiteljstvu BiH.

”Prijava je teška pola milijarde maraka. U zadnjih pet godina taj se novac protuzakonito potrošio. Nije se pazilo na prava pacijenata, zdravstvenih djelatnika, na zakone ni na prava. Dok čekamo, prošla je ova godina, još 100 milijuna se potrošilo protuzakonito. Mislimo kako je ovo najveći slučaj prijavljene korupcije u BiH”, rekao je Marin Bago ispred Udruge Futura.

Kaže kako do sada uopće nije bilo javnih nabavki kada je u pitanju ugovaranje zdravstvenih usluga.

„Sve ovo vrijeme institucije se nisu potrudile da poštuju zakon niti da osiguraju najbolju medicinsku uslugu za naš novac“, ističe Bago, a piše Bljesak.info

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?