SIP prijavio članove biračkih odbora u Hercegovini da su krali glasove, Tužiteljstvo sve odbacilo

Zanimljiva priča pojavila se danas na portalu Bljesak.info, suština priče je da je Središnje izborno povjerenstvo poslalo više prijava zbog potencijalnih izbornih krađa, no Tužiteljstvo HNŽ-a ih je sve odbacilo.

Stoga je Bljesak.info priču opremio naslovom: „SIP se žali na Tužiteljstvo HNŽ-a: Ne provode istragu o mogućoj krađi glasova“.

A evo što su rekli ih Središnjeg izbornog povjerenstva Bosne i Hercegovine.

Informirali su javnost da su 12.12.2022. godine primili 13 rješenja od Tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije kojim se odbacuju kao nedopuštene pritužbe Središnjeg izbornog povjerenstva BiH izjavljene na naredbu o neprovođenju istrage protiv članova biračkih odbora angažiranih na biračkim mjestima na Lokalnim izborima u Gradu Mostaru 2020. godine.  

„Iz Tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije naveli su da ne postoje osnovi sumnje da su prijavljeni počinili kazneno djelo koje im se stavlja na teret, niti neko drugo kazneno djelo na što Tužiteljstvo pazi po službenoj dužnosti“, priopćeno je iz SIP-a.

Inače, SIP je prijavio više članova biračkih odbora iz Mostara da su netočnim brojanjem glasova i neistinitim upisivanjem izbornih rezultata počinili izborne prijevare.

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?