Zildžić: Ako SDA ne bude u vlasti, mogući su prosvjedi, blokade…

U novijoj povijesti BiH teško da je zabilježeno da se netko tako teško nosi s porazom kao Stranka demokratska akcije (SDA). 

Nakon što su njihove botovske brigade povezane s obiteljskom obavještajnom službom mjesecima stvarale narativ da silazak SDA s vlasti znači i nestanak Bošnjaka i BiH, a čelnike stranaka osmorke izjednačavali sa Fikretom Abdićem, te čak i otvoreno prijetili pobunom i nasiljem, retoriku botova sada otvoreno počinju primjenjivati i neki od najistaknutijih članova SDA.

Prije nekoliko dana predsjednik ove stranke Bakir Izetbegović između redova je zaprijetio “reakcijom naroda” ukoliko se SDA pokuša izbaciti iz vlasti, a sada je gostujući u jutarnjem programu BHT-a prijetnju ponovio i zastupnik u Parlamentu FBiH Salko Zildžić.

Podsjetimo, na državnoj razini već je dogovoreno formiranje novog saziva Vijeća ministara BiH bez sudjelovanja SDA, dok je izborom novih rukovodstava Zastupničkog doma i Doma naroda u Parlamentu FBiH potvrđena nova većina bez ove stranke.

Hoće li SDA zaista biti spremna izazivati kaos i udariti na demokraciju u ovoj zemlji kako bi pokušala silom ostati vlast, znat ćemo vrlo brzo.

No javnost i ostale stranke moraju biti na sve scenarije spremni, s obzirom da je za SDA opstanak na vlasti očigledno pitanje života i smrti.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?