Zvizdić: Izbor novog Vijeća ministara 25. ili 26. siječnja

Predsjedavajući Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Denis Zvizdić izjavio je Feni da je na današnjoj sjednici Kolegija tog doma dogovoreno da redovita sjednica Doma bude 31. siječnja.

Po njegovim riječima, na toj sjednici će biti određeni zakoni koji ulaze u drugi krug glasovanja iz prošlog mandata.

Bit će i desetak ili dvanaest točaka dnevnog reda koje su vezane za ratifikaciju različitih sporazuma koje BiH ima s međunarodnim financijskim institucijama, a putem kojih bi se financirali brojni projekti iz oblasti prometne i komunalne infrastrukture na području čitave BiH.

“Osim toga, razgovarali smo i o mogućem datumu održavanja hitne sjednice koja bi imala samo jednu točku dnevnog reda, a to je imenovanje Vijeća ministara BiH. Odlučili smo da će sjednica biti održana dan ili dva nakon informacije da su svi kandidati prošli predviđene provjere Središnjeg izbornog povjerenstva BiH i SIPA-e, odnosno par dana nakon održane sjednice Komisije za pripremu izbora Vijeća ministara BiH”, naveo je Zvizdić.

Po njegovim riječima, neki optimalni datum o kojem su razgovarali, imajući u vidu da su provjere još uvijek u tijeku, će vjerojatno biti srijeda ili četvrtak sljedećeg tjedna, dakle 25. ili 26. siječanj.

Zvizdić je kazao da su na današnjoj sjednici primili k znanju obavještenje o isteku mandata članice Središnjeg izbornog povjerenstva BiH, te da će ispoštovati rokove unutar kojih treba imenovati novog člana SIP-a BiH nakon isteka mandata članice ove institucije Irene Hadžiabdić.

Zamoljen da prokomentira najave pojedinih stranačkih lidera u vezi s razrješenjem sadašnjeg Središnjeg izbornog povjerenstva BiH, Zvizdić je kazao da “treba pustiti vrijeme da vidimo dalji razvoj događaja”.

“Ono što je činjenica jeste da je Središnje izborno povjerenstvo BiH, svojim nedjelovanjem u brojnim segmentima, pogotovo nedjelovanjem na brojne prigovore koje su joj slale stranke o brojnim izbornim nepravilnostima na desetinama biračkih mjesta, unijela veliku nervozu što je dovelo do jednog izrazitog nepovjerenja u kvalitet i principijelnost rada SIP-a. Ali ono što mogu kazati jeste da će, što se tiče Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, sve biti urađeno u skladu s Izbornim zakonom i u skadu s predviđenim zakonskim procedurama”, zaključio je Zvizidić.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?