Matić najbolja u kategoriji do 78 kg, Kumrić u kategoriji do 100

Iza hrvatskog juda najuspješnija je godina u povijesti tog sporta pa je državno prvenstvo bilo prigoda najbolje borce vidjeti na djelu. Najviše pozornosti privukla je svjetska prvakinja Barbara Matić koja je, podsjećamo, drugo svjetsko zlato osvojila u finalu protiv još jedne sjajne djevojke, sunarodnjakinje Lare Cvjetko, piše hrt.hr.

Barbara Matić, aktualna svjetska prvakinja, nova je državna prvakinja u judu, u kategoriji do 78 kilograma. “Teže je biti prvakinja Hrvatske nego svijeta”, tako je u polušali najavila prvenstvo Hrvatske.

– Ima tu cura za pobijediti, nije to tek tako lako, ovo mi je treća titula seniorske državne prvakinje, imam dvije svjetske seniorske tako da je tu negdje, rekla je Barbara Matić, državna prvakinja u judu u kategoriji do 78 kilograma.

S tribina je sve pratila svjetska viceprvakinja Lara Cvjetko koju je Barbara Matić u listopadu pobijedila u svjetskom finalu.

Cvjetko sada nije nastupila zbog opreza, a nakon ozljede.

– Prvo ide od većih turnira Svjetsko prvenstvo u Katru, tu bi htjela ponovit dosadašnji uspjeh, svjetsku medalju i htjela bi osvojit europsku medalju i nastavit osvajat medalje po ovim najvećim turnirima i osvajat bodove za ranking ljestvicu, ističe Lara Cvjetko.

U muškoj konkurenciji do 100 kilograma pobjednik je Zlatko Kumrić.

– Ali nije ovo cilj. Cilj nam je nešto dalje, ove godine Svjetsko i Europsko i ostali turniri.

Ekipno, u muškoj konkurenciji najbolji je bio Judo klub Zagreb, a u ženskoj Pujanke iz Splita.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?