Mašić: SDA i DF vrše opstrukcije pri formiranju vlasti

Damir Mašić, zastupnik SDP-a BiH u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH bio je gost jutros na BHRT-u.

Na pitanje što se događa sa većinom u Zeničko-dobojskoj županiji, koju čine Socijaldemokratska partija, Bosanskohercegovačka inicijativa Kasumović Fuad, Demokratska fronta, Hrvatska demokratska zajednica, dio Narodnog evropskog saveza, te Narod i Pravda, Mašić je rekao da ne zna te kako bi to pitanje trebalo uputiti predsjedniku GO SDP-a BiH iz Zeničko-dobojske županijee.

Mašić nije htio komentirati navodne sukobe dvije najjače stranke tog bloka – SDP i BHI KF.

Na pitanje o medijskim natpisima da bi BHI-KF mogao biti izbačen iz vladajuće koalicije u ZDŽ, Mašić je poručio da ne zna ništa o tome.

Mašić je kazao kako SDA i Demokratska fronta vrše stalne opstrukcije kada je u pitanju formiranje vlasti, te je istaknuo da se u medijima plasiraju netočne informacije i o izboru potpredsjednika Federacije BiH iz reda srpskog naroda, koje pripada SDP-u BiH.

– Pitanje je vremena kada ćemo izaći s imenom kandidata, moguće da će to biti za dan-dva, kazao je Mašić i potvrdio da SDP još uvijek traži kandidata za tu dužnost.

Također, Mašić je negirao da je SDP BiH primio veliki broj sumnjivih donacija u izbornoj kampanji, nakon što je Transparency International objavio popis stranaka koji su financirani od strane tvrtki koje posluju s državnom, kazavši da je SDP u “skromnoj kampanji” sve radio transparentno, za razliku od nekih stranaka čiji su bilbordi i oglasi u medijima višestruko nadmašili prikazane iznose u izbornoj kampanji.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?