Milanović: Ili dogovor Rusije i SAD-a ili Treći svjetski rat

Slanje zapadnih tenkova Ukrajini produžit će rat u toj zemlji, a ako se Washington i Rusija ne dogovore slijedi Treći svjetski rat, rekao je u četvrtak predsjednik Zoran Milanović.

Ukrajina je u srijedu dobila veliko pojačanje za svoje snage kada su Njemačka i Sjedinjene Države objavile da će Kijevu poslati tenkove. 

“Produžit će rat“, izjavio je Milanović novinarima. Svi tenkovi, i ruski i američki „gore na isti način“, a u njima „sjede ljudi koji ili poginu ili pobjegnu van“, dodao je.

Milanović predviđa da će rat u Ukrajini trajati dok „Moskva i Washington negdje ne dogovore završetak“, što je „užasno, teško i daleko“.

U tim razgovorima se neće pitati ni „Zagreb, ni Berlin, ni Pariz, ni Bruxelles“, a ako se oni ne održe svijet se „lagano“ kreće prema Trećem svjetskom ratu, upozorio je. 

Predsjednik je kritizirao šeficu njemačke diplomacije Annalenu Baerbock koja je u Vijeću Europe rekla da bi europske države trebale biti jedinstvene i prestati se „međusobno okrivljavati jer se u Europi vodi rat protiv Rusije, a ne jedni protiv drugih“. 

Milanović kaže da takvo „ludilo nije vidio“ i da nije znao da je Europa u ratu s Rusijom. „Možda je Njemačka u ratu s Rusijom. Sretno ovaj puta, da završi bolje nego prije 70 godina, ali mi nismo u ratu ni s kim“, rekao je. 

„Od nje saznajemo da smo mi svi u ratu s Rusijom. Nismo mi, Amerika je, mi smo samo obični pijuni“, rekao je Milanović. 

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?