Sebija Izetbegović ima rok do 18. veljače da se izjasni

Na jučerašnjoj 54. redovnoj sjednici Senata Univerziteta u Sarajevu (UNSA) izabrani su članovi nove komisije koja će provjeravati diplomu direktorice KCUS-a Sebije Izetbegović.

Na čelu komisije bit će Muhamed Ajanović, dekan Stomatološkog fakulteta, a članovi Kenan Filipović, generalni tajnik Univerziteta u Sarajevu, Vesna Lazić, tajnik Pravnog fakulteta, te Berina Smajlović-Doljančić, šefica Službe za pravne poslove UNSA-e.

Ova komisija treba izvršiti analizu prikupljene dokumentacije u predmetu provjere vjerodostojnosti isprava vezanih za postdiplomski studij na Medicinskom fakultetu prof. dr. Sebije Izetbegović.

Još pet grupacija nauka dostavit će po jednog predstavnika, a rok je do utorka, kada će se znati kompletan sastav komisije.

– Ta komisija čeka izjašnjenje prof. dr. Sebije Izetbegović, a paralelno s tim analizira već prikupljenu dokumentaciju kojom Univerzitet raspolaže. Ono što javnost nama često spočitava jeste da otežemo, ovo je posljednja komisija koju je imenovao Senat. Nakon što prođe mjesec, koji smo na prošloj izvanrednoj sjednici Senata ostavili profesorici Izetbegović, komisija će imati i to izjašnjenje, ako ga ona da. Potom slijedi daljnja procedura prema Senatu – kazao je za „Avaz“ rektor Univerziteta prof. dr. Rifat Škrijelj.

Nakon toga, kako je rekao, zakazat će se izvanredna sjednica Senata na kojoj će se zauzeti konačan stav o ovom pitanju.

Prof. dr. Škrijelj očekuje da do 18. veljače dobiju službeno izjašnjenje prof. Izetbegović.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?