Austrija: Uhićeno 13 narkodilera, među njima i državljanin BiH

Austrijska policija uhapsila je 13 dilera, među kojima je i jedan državljanin BiH, u raciji protiv organiziranog krijumčarenja i preprodaje narktorika u Tirolu.

Policija je zaplijenila više od 26 kilograma marihuane u vrijednosti od oko 260.000 eura i otvorila istragu protiv 16 osoba.

Riječ je o organiziranoj grupi koja je posljednje dvije godine preprodala 32 kilograma kokaina i više od 100 kilograma marihuana, priopćila je policija.

Osim krijumčarenjem narkoticima, oni su provaljivali pljačkali kuće i stanove, te se bavili iznudom, prenose austrijski mediji.

Prve dojave o ovoj organiziranoj grupi austrijska policija je dobila u proljeće 2022. godine, nakon čega su pretresli 13 lokacija u Inzbruku i oblasti Kufstein.

Zaplijenjeno je više telefona i automobil.

Neki osumnjičeni priznali su krivična djela, a vjeruje se da su u posljednje dvije godine unijeli oko 32 kilograma kokaina i oko 100 kilograma marihuane u Austriju.

Uhićeni su muškarci starosti od 19 do 50 godina, od kojih četiri Albanca iz Albanije i jedan sa Kosova, tri Austrijanca, dva Turčina, dva Italijana, dva Makedonca, jedan Srbin i jedna osoba iz BiH.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?