Oslobođeni optužbi za ubojstvo muškarca koji se teretio za šverc droge iz Ljubuškog u Hrvatsku

Index.hr danas piše kako su dvojica muškaraca nepravomoćno oslobođena krivnje na sudskom procesu vezanom za ubojstvo Tomislava Sablje (41).

Sabljo je, inače, bio Uskokov optuženik iz akcije Tebra zbog krijumčarenja gotovo 16 tona marihuane, koja je skladištena u Ljubuškom pa prebacivana u Hrvatsku.

Ubijen je 22. travnja 2023. oko 4:20 u noćnom klubu nakon svađe.

Zaštitar Kristijan Knego (37) i bivši policajac Dorian Mraković (26) sada su nepravomoćno na zagrebačkom Županijskom sudu oslobođeni krivnje za ubojstvo Sablje (41) te im je ukinut pritvor, doznaje se na sudu.

Sutkinja Tamara Pleše je u obrazloženju nepravomoćne presude pojasnila kako tijekom postupka nije dokazano Sabljino ubojstvo te da je Knego postupao u nužnoj obrani u kojoj nema protupravnosti ni kaznenog djela. Iz tog razloga mu Mraković, optužen za pomaganje u ubojstvu, nije mogao pomoći pa je i on oslobođen krivnje.

“Knego je učinio sve kako bi smirio situaciju i kako ne bi došlo do sukoba u klubu. Pozvao je Sabljine poznanike i prijatelje da dođu u klub i smire Sablju koji je bio pijan radio probleme. Kad mu je prijatelj s kojim se Sabljo srdačno pozdravio i zagrlio rekao da se smiri i da što mu sve to treba, Sabljo je prijatelju zabio pištolj u trbuh i rekao mu ‘Hoćeš da te sad roknem?’ 

Tada mu je Goran Vidović uzeo oružje. Vidović je rekao da je vidio kako dolazi Knego i da nije vidio da je Knego imao u rukama pištolj. Nije ga, pregledavši snimku, vidjelo niti sudsko vijeće koje smatra da je obrana u potpunosti u skladu s Kneginom obranom što potvrđuju i svjedoci. 

Knego je prišao Sablji i zamolio Sablju da se smiri na što mu je Sabljo rekao’ Što ti hoćeš p… ti materina?’  Kad je vidio da Vidović drži revolver u ruci, Knego je izvadio pištolj repetirao ga i spustio uz nogu te pokušao nagovoriti Vidovića da mu da oružje. Kada je Sabljo zgrabio revolver i podigao ga i usmjerio ga u Knegu on je pucao u samoobrani”, rekla je sutkinja u obrazloženju, prenosi 24sata.

Knegu kao voditelja zaštitara i Mrakovića kao zaštitara teretilo se da su 22. travnja 2023. oko 4:20 u zagrebačkom noćnom klubu počinili kaznena djela na štetu Sablje, koji se ranije posvađao s gostom kluba i zaprijetio mu revolverom.

Više na linku OVDJE

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?