MITO U ČAPLJINI: Došao u park Hutovo Blato i uzeo 3000 KM od tajnog istražitelja…

Nedavno podignuta optužnica protiv nogometnog suca koji je tražio mito, ponovno je aktualizirala pitanje korupcije u bosanskohercegovačkom nogometu.

Kako je objavljeno u medijima, Županijsko tužiteljstvo HNŽ-a podiglo je optužnicu protiv nogometnog suca Ilije Živkovića zbog postojanja sumnje da je počinio kazneno djelo “Primanje dara i drugih oblika koristi”.

Objavljeni detalji ukazuju na to da je isti tražio i uzeo 3000 KM kako bi sudio u korist GOŠK-a iz Gabele u srazu protiv Budućnosti iz Banovića,

„Od uprave nogometnog kluba koji se natječe u prvoj nogometnoj ligi Federacije BiH, zahtijevao je i primio dar u vidu novčanog iznosa od 3.000,00 KM, na način da je optuženik dana 13.10.2019. godine trebao suditi utakmicu na nogometnom stadionu u Gabeli, Grad Čapljina, pa je neposredno prije početka utakmice po dogovoru došao u restoran „K.“ u Parku prirode Hutovo Blato, gdje je potom od prikrivenog istražitelja ispred navedenog restorana primio dar u iznosu od 3.000,00 KM, da bi zauzvrat u navedenom svojstvu i načinom suđenja utjecao na ishod rezultata nogometne utakmice u korist nogometnog kluba „G.“ i tako primljeni dar-novac u ukupnom iznosu od 3.000,00 KM prisvojio za sebe”, navodi se u priopćenju objavljenom nakon podizanja optužnice.

GOŠK je ovu utakmicu dobio 3:2.

Amer Halep, nekadašnji član Izvršnog odbora Nogometnog saveza BiH je nakon akcije SIPA-e komentirao za medije kako je javna tajna da se namještaju utakmice, suci, delegiranja, ocjene i slično…

„Čak su neki ljudi u Savezu bili sklonuti radi činjenja tih stvari, no ova struktura u Savezu je dozvolila da se vrate i ponovo rade isto. To se dešava na Premijer ligi, Prvoj ligi i svim nižim nivoima”, govorio je Halep za medije 2019. godine kada je SIPA krenula u uhićenja delegata, sudaca i kontrolora suđenja u BiH.

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?