Ozlijeđen vatrogasac u požaru u Gimnaziji u Širokom Brijegu

Jedan je vatrogasac lakše ozlijeđen tijekom intervencije u Gimnaziji u Širokom Brijegu u kojoj je u ponedjeljak oko 19 sati izbio veliki požar, zbog kojega se urušio dio krova i stropa na posljednjem katu zgrade.

Ovo se navodi u izvještaju Uprave Civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke, a mediji su već prenijeli kako su učenici Gimnazije fra Dominika Mandića i Srednje strukovne škole u Širokom Brijegu evakuirani nakon izbijanja požara.

Požar je prema prvim izvješćima izbio u potkrovlju, najvjerojatnije zbog neispravnih električnih instalacija, te se brzo proširio prema krovištu. Zbog vatre se urušio dio krova, a zatim i stropa koji je pao u hodnik na posljednjem katu zgrade gimnazije.

Nakon što je izbio požar oglasilo se školsko zvono te su učenici koji su bili na nastavi evakuirani na sigurno. Na sreću, nitko nije stradao. Gasitelji su ubrzo sa šest vozila nakon izbijanja požara stigli na mjesto nesreće. U pomoć gasiteljima iz Širokoga Brijega stigle su kolege iz Gruda te mjesta Kočerina.

Gasitelji su se teško probijali do mjesta požara zbog dima i vatrene buktinje, a pomagali su im i pripadnici policije u Širokom Brijegu. Djelatnici Elektroprivrede Hrvatske zajednice HercegBosne isključili su električnu energiju, zbog čega je bez napajanja ostao veći dio središta Širokog Brijega.

Učenici Gimnazije fra Dominika Mandića i Srednje strukovne škole Široki Brijeg na nastavu će ići u Drugu i Prvu osnovnu školu u Širokom Brijegu nakon što je unutrašnjost zgrade značajno oštećena u požaru, potvrdila je tu informaciju za Jabuka.tv ministrica obrazovanja, znanosti kulture i sporta ŽZH Daniela Perić.

U Gimnaziju treba ulagati, to smo zaključili i prije ovog događaja, nadamo se sada da ćemo ubrzati sve to. Što se tiče nastave, ona neće trpjeti, ona će se organizirati u Drugoj i Prvoj osnovnoj školi, tako da učenici neće biti zanemareni. Nadamo se da će se sve odvijati kako treba i da neće biti nikakvih novih šteta, te da će sve proći u najboljem redu”, kazala je ministrica Perić.

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?