Čengić: Glasovanje u Domu naroda veliko nepoštivanje SDP-a od ostalih stranaka u koaliciji

Izaslanik u Domu naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine Irfan Čengić kazao je da Socijaldemokratska partija (SDP) nema niti jednog izaslanika u Domu naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, te da je glasanje veliko nepoštivanje te stranke od ostalih stranaka u koaliciji.

Na jučerašnjoj sjednici Doma naroda Parlamenta Federacije BiH izabrani su članovi Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine iz Federacije BiH, pet Bošnjaka i pet Hrvata.

Procedura izbora je izvršena u nastavku konstituirajuće sjednice Doma naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine u Sarajevu, a sve treba ovjeriti Središnje izborno povjerenstvo BiH.

– Trudim se ne miješati u proces pregovora. Mi sva mjesta ustupamo drugima da bi imali koaliciju, dok manje stranke iskorištavaju priliku, kazao je Čengić.

U prošlom mandatu su, kazao je, imali jednog izaslanika, Denisa Bećirovića.

U klub izaslanika bošnjačkog naroda Parlamenta BiH od bošnjačkog kluba federalnog Doma naroda izabrani su: Safet Softić (SDA), Šefik Džaferović (SDA), Džemal Smajić (SBiH), Kemal Ademović (Narod i Pravda) te Dženan Đonlagić (Demokratska fronta).

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?