Novalić: Vlada je usvojila sve odluke onako kako sam predložio

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine radi i radit će u skladu sa Ustavom i zakonima. Ovo je danas objavio premijer FBiH Fadil Novalić na svom Facebook profilu, uz fotografiju na kojoj potpisuje odluke s današnje sjednice Vlade FBiH.

– Ne čudi me izjava Elmedina Konakovića nastavnika tjelesnog odgoja, već me čudi izjava bivšeg premijera Nermina Nikšića, po zanimanju diplomiranog pravnika, koji bi trebao znati da Vlada FBiH radi i donosi odluke u skladu s Ustavom, zakonima i Poslovnikom o radu, a ne u skladu sa željama pojedinaca, kaže Novalić i dodaje:

– Radi istinitog informiranja javnosti, Vlada je danas održala i uspješno okončala 350. sjednicu, a na kojoj su usvojene sve točke dnevnog reda i donesene odluke onako kako sam Vladi predložio.

Upravo potpisujem odluke s današnje sjednice Vlade, napisao je Novalić.

Podsjetimo lider Naroda i pravde i SDP BiH Nermin Nikšić i danas su ponovili kako Osmorka i HDZ BiH imaju većinu u Novalićevoj vladi te da će, ako SDA bude blokirala izbor nove Vlade FBiH ta većina donositi odluke. – HDZ BiH ima pet ministara, SBB četiri i NIP jednog, precizirao je Konaković.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?