Dinamovci nakon plasmana u četvrtfinale: Nastojat ćemo otići do kraja

– Zaslužen prolazak. Usprkos podlozi dosta smo prilika kreirali, nažalost ne i realizirali, rekao je trener Dinama Ante Čačić nakon plasmana u četvrtfinale SuperSport Hrvatskog nogometnog kup. Dinamo je u gostima pobijedio Split 3:1, piše hrt.hr.

– Zadovoljan sam, utakmica je odrađena na način na koji nas interesira. Bilo je dosta teško po toj podlozi razviti igru. Trebalo je preskakati. To nije naš način igre. Usprkos tome imali smo dosta situacija. Da smo bili malo nesebičniji, možda smo mogli postići pogodak više. Prolazimo dalje, nema ozlijeđenih to je najvažnije. Menalo? Mislim da će biti u redu.

Splitov je trener Damir Vučić bio svojedobni Čačićev učenik još iz doba dok su početkom 1990-ih zajedno bili u tadašnjem prvoligašu Dubravi.

– Da, bilo je to prije 30 godina, toliko je prošlo otkako je Dubrava bila u prvoj ligi. U prvom ga trenutku nisam prepoznao, ali kad je progovorio, odmah sam se sjetio njegovih prodora lijevom stranom, uz smiješak je dodao Čačić.

Josip Drmić je dvostruki strijelac, a posebno efektan bio je pogodak iz prvog poluvremena.

– Cijela momčad bila je fokusirana od prve minute, cijelu utakmicu odradili smo profesionalno. Znali smo da će biti teško. Težak je bio i teren. Kup je uvijek opasno natjecanje. Uvijek sam sretan kada zabijem. Nadam se da ću tako i nastaviti, rekao je Drmić pa istaknuo: – Ciljevi i želje su nam dvostruka kruna, ali trebamo ići korak po korak.

Dinamov vratar Danijel Zagorac deset je godina svoje profesionalne karijere proveo upravo na Parku mladeži. Protiv bivšeg kluba branio je svih 90 minuta. 

– Nisam zadovoljan prvim dijelom, trebali smo biti bolji, ne dopustiti Splitu niti jednu šansu. Na kraju smo svoj cilj ostvarili, za današnju utakmicu. Konačni cilj nam je, dakako, otići do kraja. Split? Pratim zbivanja u klubu, želim mu svu sreću u nastavku prvenstva.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?