Čavara: U ponedjeljak očekujem da se razriješi imenovanje rukovodstva Federacije BiH

Zamjenik predsjedavajućeg Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Marinko Čavara (HDZ) očekuje da će proces imenovanja rukovodstva Federacije BiH biti nastavljen u ponedjeljak na sjednici Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH.

– Kako je propisao visoki predstavnik u BiH, ukoliko tri kandidata za predsjednika i potpredsjednika Federacije BiH ne postignu suglasnost tko je predsjednik o tome odlučuje Zastupnički dom i očekujem da će na sjednici u ponedjeljak to biti razriješeno ako ne bude nekih novih opstrukcija kojima svjedočimo nekoliko posljednjih tjedana – kazao je Čavara.

Osvrnuo se da nova koaliciona većina nije davno uspostavljena navodeći da treba puno tolerancije i razumijevanja da se postigne ono što se može zajednički uraditi.

– Ne trebaju se tražiti točke sporenja. Prvenstveno se treba voditi računa što je najveći interes BiH, a to je europski put i da stabiliziramo stanje u ovom nestabilnom svijetu – istakao je Čavara.

Komentirao je i Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o plaćama i naknadama u institucijama BiH, koji je danas usvojen u prvom čitanju na sjednici Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, a predložio ga je zastupnik Šerif Špago.

– Ovo je populistički zakon, koji ne predviđa smanjenje, nego predviđa da povećanje ne bude toliko. Ja sam protiv bilo kakvog povećanja plaća dužnosnicima, a zakon predviđa povećanje ali ne na isti način svima. Za to sam da oni koji imaju najniže plaće, a to su namještenici i državni službenici, te pojedini rukovodeći državni službenici da se njima povećaju plaće ukoliko želimo zadržati kvalitetan kadar državne uprave, a to nam je najvažnije – naglasio je Čavara u pauzi današnje sjednice Zastupničkog doma PS BiH.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?