Ministarstvo pravde radi na izradi zakona kako bi BiH ispunila obveze prema EU

Ministar pravde Bosne i Hercegovine Davor Bunoza i veleposlanik Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini Michael J. Murphy razgovarali su danas o prioritetima u radu Ministarstva pravde BiH u predstojećem razdoblju.

Ministar Bunoza kazao je kako se u Ministarstvu intenzivno radi na izradi niza zakonskih rješenja koja su dio obaveza koje je BiH dobila kandidacijskim statusom za pristupanje Europskoj uniji.

U tom je kontekstu istaknuta spremnost za vođenje razgovora, na postizanje kompromisa i u konačnici suradnje i dogovora oko pitanja koja vode u ukupnu reformu bh. pravosuđa.

Bunoza je zahvalio veleposlanik Murphyju za pomoć i podršku koju američka administracija kontinuirano pruža Bosni i Hercegovini.

Murphy je pozdravio i podržao napore ministra Bunoze i administracije u Ministarstvu pravde BiH koja radi na reformskim procesima, kazavši kako je u potpunosti svjestan važnosti tog ministarstva, “jer za BiH nema ništa bitnije od vladavine zakona”.

Naglasio je kako se, kroz kompromise i konsenzus, novi saziv Vijeća ministara BiH treba usredotočiti na donošenje zakona i rješavanje problema s kojima se građani svakodnevno suočavaju.

To će, istaknuo je, donijeti zaokret u politici, a što u konačnici vodi BiH u euroatlantske integracije i u bolji život svakog građanina, priopćio je Ured za odnose s javnošću Ministarstva pravde BiH.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?