Čović: Neprihvatljivo bilo kakvo daljnje zadiranje u Ustav FBiH, Vladu FBiH možemo imati za 30 dana

Imamo Ustav Federacije i Izborni zakon koji se dotiče izbora u Federaciji BiH i uz ono sve što je visoki predstavnik uradio u proteklom vremenu mislim da je to dostatan okvir i da je apsolutno neprihvatljivo više bilo kakvo zadiranje u izmjene i Ustava Federacije i Izbornog zakona, izjavio je danas u Mostaru predsjednik HDZ-a i HNS-a BiH Dragan Čović.

Dodao je kako postoji jedan jasan okvir u kojem se može implementirati izborni rezultat u vremenu od 30 dana te da svako treba uraditi svoj dio posla.

– Možda je dobro da rasvijetlimo taj element blokada. Mislim da će (Lidija) Bradara ovog tjedna pokrenuti proceduru razgovora s potencijalnim predsjednikom Vlade FBiH i onda da dogovorimo potencijalno resore jer o tim pitanjima uopće nismo razgovarali- kazao je Čović u izjavi za novinare za vrijeme sjednice Predsjedništva HDZ-a BiH, prenosi Fena.

Naglasio je kako proces implementacije izbornih rezultate ide nešto sporije nego što su očekivali i javno zagovarali jer su, kako kaže, mišljenja da smo i Vijeće ministara BiH i Vladu FBiH mogli imati krajem prošle godine.

– Tek smo dobili predsjednicu Federacije i dva potpredsjednika. Nadam se da u ovih 30 dana taj proces možemo završiti i sad ćemo se posvetiti županijskim prostorima – poručio je Čović.

Komentirao je i posljednju izjavu reisa Huseina Kavazovića te kazao kako je njihov stav vrlo jasan, da BiH treba mir, pravna država i da treba dati šansu mladim ljudima kroz europski proces i europske integracije.

– Ovo je jedan pritisak kojim se pokušava zadržati status quo. Nemoguće je više bilo što zadržati status quo, mi moramo krenuti naprijed i dati šansu Bosni i Hercegovini – poručio je Čović.

Kazao je i kako će XIV. Sabor HDZ-a BiH biti održan u subotu, 6. svibnja, u mostarskoj Kosači te da se na njemu bira predsjednik, Predsjedništvo, Središnji i Nadzorni odbor.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?