Romano: City je planirao dovesti Vuškovića, ali sve se promijenilo

Jedan od najvećih talenata hrvatskog nogometa i najmlađi strijelac u povijesti Hajduka, 16-godišnji Luka Vušković na meti je brojnih svjetskih velikana, a o interesu za braniča Hajduka raspisao se utjecajni talijanski novinar Fabrizio Romano, prenosi hrt.hr.

On je jučer u svojoj objavi na društvenim mrežama otkrio kako je za njega opasno zainteresiran bio Manchester City, ali i da su se stvari promijenile u zadnjih nekoliko dana. 

–  Manchester City razmišljao je o ponudi za talentiranog Hrvata Luku Vuškovića, braniča rođenog 2007., koji već igra za prvi tim Hajduka. Ipak, situacija se promijenila kada je on potpisao novi ugovor do kraja lipnja 2026. godine – utrka je sada otvorena, poručio je Romano. 

Podsjetimo, uprava Hajduka upravo je na 16. rođendan mladog Vuškovića potvrdila da je s njim potpisan prvi profesionalni ugovor te je odmah priključen prvoj momčadi. Samo dva dana nakon potpisa Vušković je zaigrao u najvećem hrvatskom derbiju protiv Dinama, a onda je tri dana nakon toga i ispisao povijest Hajduka. Mladi stoper je sa 16 godina i pet dana zabio gol Osijeku u četvrtfinalu Hrvatskog kupa, postavši tako najmlađi strijelac splitskog kluba u povijesti u službenim utakmicama.

Nedavno je predsjednik Hajduka Lukša Jakobušić govorio o prodaji 16-godišnjeg stopera, dao je naslutiti da bi to mogao biti najveći posao u povijesti Hajduka, a zainteresiranih klubova ne nedostaje. Spominju se još Real Madrid, PSG, Atletico Madrid i Milan. 

– Ako dođe dobra ponuda, svakako bismo ga prodali. Kolika je ta ponuda? Ako je najbolji, mora biti najveća ponuda. Ako je najveći talent, a brojke mu idu u prilog. Ako dođe ponuda, sagledat će je. Ako će biti dobra za klub… Ako nije preko Vlašićeve od 8 mil. eura, onda nije najbolja, rekao je Jakobušić novinarima. 

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?