Luka Zadro i Slavko Bebek pobjednici šahovskog prvenstva Osnovne škole Tina Ujevića u Vitini

Luka Zadro i Slavko Bebek pobjednici su šahovskog prvenstva Osnovne škole Tina Ujevića u Vitini koji se održao prije par dana.

Organizator događaja je Šahovski klub Kula Ljubuški koji je pokrenuo serijal turnira po osnovnim školama, nedavno su bili u Osnovnoj školi Marka Marulića u Ljubuškom, a sada su stigli i u Vitinu te su i ovdje organizirali lijep šahovski turnir.

 Ukupno je u Vitini na turniru sudjelovalo 18 djece koja su bila podijeljena u dvije skupine.

U prvoj grupi koja je obuhvaćala djecu od prvog do petog razreda natjecalo se šest igrača. Najuspješniji sa 4 osvojena boda bio je Luka Zadro, Ivan Pavao Zovak je bio drugi sa 3,5 boda, dok je na trećem mjestu završio Vid Boras sa 3 boda. Svi su izborili pravo nastupa na glavnom turniru koji će se održati u prostorijama Društvenog centra u Ljubuškom, a iz ove skupine su pravo nastupa na glavnom turniru izborili još Karlo Biško i Jure Boras.

U starijoj grupi od 6 do 9 razreda natjecalo se 12 igrača.

Sa svih pet pobjeda prvo mjesto osvojio je Slavko Bebek, drugoplasirani je bio Ivan Tica sa 4 boda.  Na diobi od 3 do 5 mjesta našla su se tri igrača sa 3 boda, tako da su dodatni kriteriji odlučivali tko će osvojiti treće mjesto, a to je bio Filip Gavran. Matej Zlopaša i Marko Čolak kao četvrto i petoplasirani također su izborili prolazak na glavni turnir.

Iz Šahovskog kluba Kula su uputili zahvale direktorici Korneliji Biško i osoblju Osnovne škole Tin Ujević koji su pomogli u organizaciji ovog projekta.

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?