Mediji pišu da je ministar iz Ljubuškog razočaran smjenom

S obzirom da je HDZ BiH uvjerljivo osvojio glasove u Županiji Zapadnohercegovačkoj, ova stranka odlučuje tko će činiti novu Vladu u županiji.

Ipak, Županijski odbor HDZ-a BiH koji je trebao biti održan prošloga petka, nije održan pa se ni imena oko budućih ministara u Vladi ŽZH-a nisu usuglasila, piše Bild.ba.

Bild.ba dalje navodi kako su sva imena budućih ministara poznata, osim ministara iz Ljubuškog, a objavili su kako bi umjesto dosadašnjeg ministra MUP-a Davida Grbavca na to mjesto trebao ići Mladen Bebek.

Još se čeka službeno što će biti, piše Bild.ba koji dodaje kako, kada su u pitanju Široki Brijeg, Posušje i Grude, priča je tu završena jer su stranački odbori tih organizacija poslali svoja imena.

Široki Brijeg je predložio Kristijana Zovku i Mladena Begića, obojicu aktualnih ministara, Posušje je predožilo Zvonimira Širića i Darija Sesara, a Grude Tomislava Pejića i Ružicu Mikulić.

Novinari Bilda su razgovarali s ljubuškim HDZ-ovcima i izvorima iz MUP-a pa su saznali da je Grbavac razočaran odlukom da će biti smijenjen.

“Nije ni bio na sjednici Gradskog odbora kada se odlučivalo o imenima ministara, dao je ostavku na mjesto predsjednika mjesne zajednice Humac, a najavio je da se povlači iz politike i da ga ta djelatnost više ne zanima”, govori izvor iz HDZ-a BiH u Ljubuškom.

Izvor iz MUP-a kaže za Bild.ba kako je Grbavac izjavio da “više neće uopće dolaziti na posao”.

U MUP-u kažu da je bio dobar ministar, da je odradio dobar posao i da ih je iznenadilo to što više neće biti ministar.

“Došao je nekako gotovo pa na pola mandata nakon što je smijenjen bivši ministar Zdravko Boras, uhvatio se u koštac s poslom, ubrzo nakon toga došla je i korona i mnogo problema, bio je operativan, dobro je radio, sve je išlo u tom smjeru da obnovi mandat, ovo je očito čista politička odluka koju ne razumijem jer nisam dubinski uključen u procese”, rekao je Bildu izvor iz MUP-a ŽZH, dojučerašnji kolega ministra Grbavca.

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?