Čudić: Pokazali smo izuzetnu zrelost, ulazimo u ozbiljniju eru državne razine

Zastupnica u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Sabina Ćudić (Naša stranka) pozdravila je usvajanje Prijedloga zakona o dopuni Zakona o plaćama i naknadama u institucijama BiH i Prijedloga zakona o Proračunu institucija Bosne i Hercegovine i međunarodnih obveza BiH za 2023. godinu po hitnom postupku.

“Ovu priliku koristim da čestitam kolegama koji su pokazali izuzetnu zrelost i jačanje institucija države BiH, mogućnošću da zaista jednoglasno usvojimo izmjene zakona koji sprječava povišicu naših plaća”, kazala je novinarima Ćudić.

Dodala je kako to pokazuje da “ulazimo u jednu, ipak, malo ozbiljniju eru državne razine“.

Ćudić je, istovremeno, podsjetila da su prethodni proračuni, odnosno proračun za prošlu godinu usvojen 30. lipnja 2022. godine, a da proračun za 2021. nikada nije usvojen, dok je proračun za 2020. godinu usvojen još kasnije u srpnju te godine.

“Ako pogledamo stupanj povišica državnog proračuna on je rastao sa stopom u 2020. od tri posto, 2022. od osam posto, a sada imamo povišicu državnog proračuna od 23 posto”, precizirala je Ćudić, navodeći kako su pritom najveći dobitnici povećanja proračuna upravo Oružane snage BiH, uključujući Graničnu policiju BiH, policijske snage…

Napokon će, kako je istaknula, uposlenici državnih institucija u poređenju sa svim drugim razinama vlasti postati konkurentni, prenosi Fena.

Ćudić smatra da je sve to “dokaz povećane ambicije države BiH, pa i na europskom putu, ali i u jačanju onih institucija koje istinski jesu simbol države”.

“Naš uvjet jeste bilo sprečavanje povišice plaća izabranim i imenovanim dužnosnicima, a povećanje plaća onima kojima je to najpotrebnije i preponosna sam što smo osigurali i podršku koalicijskih partnera da svi zajedno, jednoglasno, izglasamo ove izmjene”, poručila je Ćudić.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?