Vučić: Šutio sam o crnogorskim izborima, dok se BiH brutalno miješala

Predsjednik Srbije, Aleksandar Vučić na predstavljanju Open Balkan agende na sajmu vina u talijanskoj Veroni komentirao je rezultate predsjedničkih izbora u Crnoj Gori.

Posebno se osvrnuo na poraz aktualnog predsjednika Mile Đukanovića u drugom krugu izbora.

– Šutio sam na odgovoran način o crnogorskim izborima, jer ne želim govoriti ružne stvari kada je netko izgubio na izborima. Mislim da je to džentlmenski. Politika Đukanovića i naša politika su bile dijametralno suprotne. Nadam se da će odnosi biti bolji, ne padam u euforiju, vidjet ćemo kako će to izgledati… Vidjeli smo kako je to izgledalo sa (Zdravkom) Krivokapićem, vidjet ćemo kako će biti s Milatovićem. Nadam se da je moguće da napravimo bolje odnose Srbije i Crne Gore. Bilo bi dobro za sve nas. To je ono što je za ljude važno – rekao je Vučić.

Komentirao je ocjene javnosti, kako u regiji tako i širom kontinenta, da se Srbija grubo miješa u izborni proces u Crnoj Gori.

– Pogledajte brutalno miješanje Bosne i Hercegovine u unutarnje stvari u Crnoj Gori, ali nitko to nije rekao da je to radila Priština i gotovo sve zemlje zapadnog Balkana. To je ta priča kako Srbija uvijek mora biti kriva kako bi se napravio balans, a u stvari pravi se disbalnas, jer Srbija je uvijek kriva za sve iako nema nikakve veze s tim. Srbija je kriva, čak i kada šuti – rekao je Vučić.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?