Stojanović: Schmidt je nagovijestio kako ne misli gledati kako bilo tko blokira demokratske procese

Jučer je rukovodstvo Federacije BiH, koje čine Lidija Bradara, predsjednica, te Igor Stojanović i Refik Lendo, dopredsjednici održalo sastanak sa visokim predstavnikom u BiH Christianom Schmidtom. Tema je bila okončanje procesa provedbe izbornih rezultata i formiranja novog saziva Vlade FBiH. O susretu se oglasio Stojanović (SDP), naglasivši kako Schmidt očekuje da tročlano Predsjedništvo pronađe dogovor i imenuje entitetsku vladu.

Stojanović se u statusu objavljenom na Facebooku osvrnuo i na ono što su na sastanku iznijele njegove kolege.

“Lendo je rekao da neće dati pristanak ako SDA ne bude imala premijera vlade ili da bude barem dio Vlade FBiH. Bradara je rekla da po propisanim procedurama ima suglasnost od mene. Ali ne i od Lende”, napisao je.

Otkrio je i što je on naglasio Schmidtu.

“Napomenuo sam visokog predstavnika da nije promijenio izborna pravila na dan izbora, Vlada FBiH bi već bila imenovana. Ukoliko nas ostavi u ovom stanju u kojem nećemo moći formirati Vladu FBiH, visoki predstavnik će diskreditirati svoj ured za sve naredne intervencije. Schmidt je rekao da zbog europskih reformi Vlada FBiH se mora imenovati. Nagovjestio je da ne misli gledati kako bilo tko blokira demokratske procese”, naveo je Stojanović.

Podsjetimo, Lidija Bradara, predsjednica Federacije BiH danas je uputila Informaciju o imenovanju Vlade FBiH Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH, čija je sjednica zakazana za sutra, kada ističe rok za formiranje Vlade Federacije BiH.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?