Prkačin napustio Domovinski pokret

Ante Prkačin deseti je zastupnik s liste Domovinskog pokreta koji je napustio tu stranku tako da je od početnih, 16 koliko ih je na koalicijskoj listi 2020. godine ušlo u Sabor, u saborskom Klubu DP-a od ovoga tjedna ostalo tek šest zastupnika, piše hrt.hr.

Prkačin je, kako je pojasnio u medijima, napustio Domovinski pokret nezadovoljan jer mu se više puta dogodilo da ga je stranka onemogućila da istupa u ime stranačkog zastupničkog Kluba iako bi se već pripremio za govor. Poručio je da ga ‘više nitko ne može zadržati u Domovinskom pokretu’.

Razloge napuštanja stranke obrazložit će, najavio je, ovih dana na konferenciji za novinare.

Prkačin koji će ubuduće djelovati kao neovisan zastupnik u saborskim je klupama boravio i u prvoj polovici devedesetih, a u saborskim istupima najčešće se bavio srpskom nacionalnom manjinom i Srpskoj pravoslavnoj crkvi, pri čemu mu nisu bili strani šovinistički ni seksistički ispadi, nerijetko na rubu incidenta.

S koalicijske liste koju je predvodio Domovinski pokret, tada na čelu s Miroslavom Škorom, 2020. godine u Sabor je ušlo 16 zastupnika, a prije konstituiranja desetog saziva u svoj posebni Klub su se izdvojili Hrvatski suverenisti. Uslijed unutarstranačkih sukoba Domovinski pokret su napustili i utemeljitelj stranke Škoro, Vesna Vučemilović, Milan Vrkljan, Karolina Vidović Krišto i Ružica Vukovac, a odlaskom Prkačina u Klubu je ostalo šest zastupnika.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?