Prijatelji mu rekli da je lud kad je preuzeo funkciju: Novi premijer najavljuje lakše otvaranje tvrtki u ŽZH-u

Novoimenovani predsjednik Vlade Zapadnohercegovačke županije Predrag Čović je u medijskom obraćanju za Radio televiziju Herceg Bosne najavio digitalizaciju županije.

Sam Čović koji dolazi iz realnog sektora kaže da mu je cilj smanjiti papirologiju da se olakša rad tvrtkama i onima koji ih tek žele otvoriti.

„Zapadnohercegovačka županija će do kraja mog mandata biti najvećim dijelom digitalizirana, ali hoće li biti prva u ovom dijelu Europe to ćemo vidjeti. Bilo bi dobro da se papiri mogu povući iz sustava. Digitalizacija je jedna od ključnih strateških ciljeva koje Vlada ZHŽ-a želi postići. Nemamo pravo biti pasivni, moramo donositi odluke“, kazao je Čović.

Kaže da su mu govorili da je lud kada se prihvatio premijerske funkcije.

„Prihvatio sam ovu funkciju u smislu izazova. Imao sam percepciju da je to na neki način hijerarhijski i da imaju neka stranačka pravila, ali sve se uklapa u politiku HDZ-a i dovođenja novih kadrova. Prijatelji iz djetinjstva su mi rekli ‘ti si lud’, na to sam im odgovorio ‘da nisam lud ne bih bio to što jesam’“, kazao je Čović, koji je diplomirani inženjer strojarstva, a na početku 90-ih godina priključio se postrojbama HVO-a gdje je obnašao i visoke dužnosti. Za vrijeme Samouprave 2001. godine napustio je vojsku i otišao voziti kamion pola godine, a nakon toga je bio direktor i rukovoditelj u nekoliko poduzeća u Tomislavgradu i Širokom Brijegu.

Upravo iz realnog sektora je prešao na funkciju predsjednika Vlade Županije.

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?