Novinari u Mostaru traže ostavke čelnih ljudi u pravosuđu

Danas su novinari portala Hercegovina.info održali presicu na kojoj su istaknuli kako su ogorčeni pravosuđem u HNŽ-u, rekli su da im se prijeti, da otkrivaju afere, a da pravosuđe ne radi svoj posao.

Sudeći prema izvješćima, mi smo najpoštenija županija u BiH i u nas lopova nema. Oni nas kao medije obeshrabruju i to je razlog što smo danas organizirali ovu konferenciju za novinare. Jednostavno, mi ne možemo biti i policajci i suci i tužitelji, nego netko mora nastaviti raditi iza nas, a taj netko ne nastavlja. Mi se ne bojimo, da nas je strah ne bismo bili ovdje, kazala je urednica portala Kristina Perić.

Dodala je kako su oni sami podnijeli niz kaznenih prijava, koji se skrivaju po ladicama.

Na svaki od ovih upita Tužiteljstvo kaže da su istraga i analize u tijeku. Obitelj Krstić poginula je u rujnu prošle godine, i tu je konstantno istraga u tijeku i ne znamo ima li kaznene odgovornosti tih navodnih utrkivača. Također, ne znamo ni što je s našim predmetima, tko nam buši gume, tko nam prijeti, zato smo pozvali sve vas medije da vam to kažemo i zamolimo vas da i vi pitate to tužiteljstvo što se tu zapravo radi, kazala Perić.

Zbog svog rada novinari portala Hercegovina.info izloženi su prijetnjama i napadima, upozorila je.

U inbox su nam dolazile poruke da imamo određeno vrijeme da izbrišemo vijest nakon čega zovnemo policiju, a oni nam kažu da nam se nije još ništa dogodilo. Imali smo čovjeka koji je hodao po našem stubištu, a poruka operativaca bila je ista. Suvlasniku portala tri puta je napadnuto vozilo, razbijeno staklo i rezane gume, mi ništa ne znamo i nemamo nikakvu povratnu informaciju je li se netko istražio i slično. Ogorčeni smo pravosuđem u HNŽ-u, kazala je Perić.

Suvlasnik portala Hercegovina.info Mario Ćosić kazao je kako je jedino rješenje smjena čelnih ljudi suda i tužiteljstva u Mostaru, a on je optužio predsjednika HDZ-a BiH Dragana Čovića za utjecaj na pravosuđe, piše Jabuka.tv

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?