Čolina: Htjeli smo malo jače protivnike pred ono što nas očekuje

Link na izvornu vijest

colina-izv

Ljubuški Izviđač je s puno entuzijazma krenuo u pripreme 24. srpnja, a sa težnjom da što spremnije dočekaju poseban izazov koji ih očekuje ove sezone – EHF Europsku ligu. Skauti će igrati u skupini G koja za protivnike nudi vrhunske ekipe kao što su Fuchse Berlin, Chambery i Dinamo Bukurešt. U ovo natjecanje će krenuti 17. listopada u Bukureštu protiv Dinama (18.45 sati), a mladi igrači će imati pred sobom odličan sportski izazov koji su zaslužili kao nagradu svojim odličnim nastupima prošle sezone te osvojenom titulom prvaka BiH.

Test s Metkovićem

Iza Ljubušaka je trenutno dva tjedna priprema, a počeli su i sa odigravanjem prijateljskih utakmica. Prva je bila ona protiv Metkovića koji je bio bolji od Skauta u Ljubuškom sa 28:25.

 – Mi smo u punom trenažnom procesu već dva tjedna. Htjeli smo obranu dignuti na veću razinu i neke stvari su bile u redu, neke nisu. Napadački nismo ni blizu onoga što bi mogli, dok smo trkački dosta teški da bi to mogli podnijeti tako lagano. Dosta stvari sam vidio kod novih igrača, odnosno ono što mogu od njih očekivati, tako da je to bila prava test utakmica. Zadovoljan sam nekim stvarima, na drugim moramo puno raditi i ovo je bila kontrola koja nam je pružila sliku stanja. Nije bilo bajno, ali u ovoj fazi priprema je ono što mogu dobiti, a to je da smo vidjeli na čemu trebamo raditi, komentirao je trener Toni Čolina.

Mađarska turneja

Izviđač će već u petak (19 sati) igrati novi test meč protiv povratnika u Premijer ligu, ekipe Čapljine, u Čapljini. Nakon toga im slijede bitni testovi u Mađarskoj gdje će odigrati tri utakmice, 16. listopada protiv Veszprema 2, dan kasnije protiv NEKA-e (Mađarska nacionalna rukometna akademija) i 18. listopada protiv mađarskog prvoligaša Komloi.

 – Nastojali smo dogovoriti malo jače protivnike. Europske utakmice nas očekuju i valjalo bi imati europske protivnike, a to smo uspjeli uz pomoć našeg prijatelja Slavka Husnjaka iz Bjelovara. To će nam sigurno dati uvid u trenutno stanje. Idemo još protiv Čapljine probati složiti neke stvari, a onda u Mađarsku odigrati tri utakmice. Kad se vratimo imamo još dvije na turniru u Ljubuškom. To će biti paklen tempo, ali imamo dovoljno igrača da se izrotiramo i dobijemo ono što tražimo od tih prijateljskih utakmica, jak podražaj, puno trčanja i agresivnu obranu, zaključio je Toni Čolina.

Milas nam je veliki plus

Izviđač je doveo četiri mlada igrača za budućnost: Todor Milisavljević iz Kozarske Dubice, srednji bek koji je 2006. godište, zatim desno krilo Kristijan Katić (Žepče, 2006. godište), srednji bek Amer Šahinović (Goražde, 2004. godište) i pivot Mile Lasić (Zrinjski, 2005. godište). Potom se kao pravo pojačanje priključio i iskusni lijevi bek Ivan Milas.

 – Zadovoljan sam jer je to prvo momak koji ima DNK Izviđača i navikao je na rad. Sigurno da će u ovom žestokom tempu – ne dati ruke, nego biti prevaga i stabilnost u utakmicama koje budu možda i manjeg intenziteta. Sa slabijim protivnicima njegova budnost i oprez će puno doprinijeti ekipi da svaku utakmicu budu motivirani. Značit će nam puno i kao četvorka u obrani, uz Dijana Ćešku i Mihaela Bebeka to će biti prava konkurencija i dobra rotacija. To nam je veliki plus, istaknuo je Čolina.

Dodao je da Izviđač još traži rješenja na pozicijama desnog beka, pivota i golmana.

Raspored utakmica

Izviđač je u petak izgubio od Metkovića u Ljubuškom sa 28:25, predstojećeg petka (19 sati) igraju u Čapljini, potom spomenuta tri meča u Mađarskoj između 16. i 18. kolovoza (redom Veszprem 2, NEKA, Komloi). Zatim slijedi jednodnevni turnir 19. kolovoza u Ljubuškom gdje će uz domaćina Izviđač igrati Metković, Trogir i Kaštela. Skauti će 26. kolovoza igrati u Trogiru, a zatim slijedi trodnevni turnir u Visokom od 31. kolovoza do 2. rujna gdje će pored njih nastupiti Dubrava (Zagreb), Borac (Banjaluka) i domaćin Bosna. Ako bi prvenstvo u Premijer ligi startalo 9. rujna ovi mečevi bi bili dovoljni, a ako bi krenuli tjedan poslije, onda će u Izviđaču tražiti još jednog protivnika u pripremi. Potencijalni protivnik za termin 9. rujna je ekipa Lovćena.

Objava Čolina: Htjeli smo malo jače protivnike pred ono što nas očekuje pojavila se prvi puta na Ljubuški na dlanu.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?