Velika tuga: Preminuo vlasnik legendarnog restorana

U Zagrebu je preminuo Slobodan Bobo Čimbur, osnivač i vlasnik Baltazara, jednog od najpoznatijih restorana u Zagrebu tijekom proteklih trideset godina.

Gospodin Čimbur je započeo s radom Baltazara 1982. godine.

Tijekom sredine devedesetih, Baltazar je postao jedna od najpopularnijih zagrebačkih roštiljarnica.

Sedam ili osam godina nakon toga, Baltazar se transformirao u klasični restoran koji nudi izvanredno pripremljene mesne i riblje delicije. Od 2001. do 2009. godine, Baltazar je neprikosnoveno bio najtraženije mjesto za objedovanje u Zagrebu, gdje je bila potrebna rezervacija i gdje se na vinskoj karti mogla pronaći široka paleta vina, uključujući i različite godine Cristala i Petrusa.

U razdoblju od 2004. do 2009. godine, Baltazar je također služio kao “rezervni ured” tadašnjeg premijera Ive Sanadera, koji je često koristio restoran za poslovne i političke sastanke.

Posljednjih šest godina, Baltazar je zadržao svoju temeljnu ponudu steakova, ribe i tradicionalnih jela, ali je isto tako krenuo prema azijskim kulinarskim utjecajima. Kasnije je pod različitim imenima, kao što su B35, B2 i Baltazar2, prešao u fine dining segment. Fine dining restoran, smješten nasuprot glavnom restoranu, postigao je izvanredan uspjeh ovog ljeta.

Slobodan Čimbur ostaje zapamćen kao jedan od najistaknutijih ugostitelja u Zagrebu i Hrvatskoj.

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?