Svi zadovoljni sezonom: Mostar je puno više od jednodnevnog izleta

Svi zadovoljni sezonom: Mostar je puno više od jednodnevnog izleta

Link na izvornu vijest

Vlasnici hotela, motela, apartmana, restorana, ali i drugih ugostiteljskih objekata u Mostaru više su nego zadovoljni ljetnom sezonom u gradu na Neretvi. Ono što ih posebno raduje je činjenica da je sve više turista koji u grad dolaze na više dana.

Puno više od jednodnevnog izleta

“Najviše je onih koji dolaze na jednodnevni izlet, primjera radi, posjećuju Međugorje, a onda obvezno svrate i u Mostar. Međutim, Mostar svojim gostima ima ponuditi puno više od jednodnevnog izleta, poput kulturno-povijesnih spomenika, gastro i eno ponude, uređenih smještajnih kapaciteta, i sve je više onih koji to, iz godine u godine, prepoznaju”, ističu iz Turističke zajednice Hercegovačko-neretvanske županije.

Prema svemu sudeći i posezona u Mostaru će biti odlična, što potvrđuju gužve na ulicama Mostara. Turisti stižu sa svih kontinenata, a od ovog četvrtka do nedjelje teško je pronaći praznu sobu u prelijepom gradu na Neretvi.

“Sezonom možemo biti prezadovoljni. Imali smo goste sa svih kontinenata, a najviše iz Europe. Iz Italije, Francuske, Španjolske, Portugala, Crne Gore, Makedonije, Slovenije, Srbije, Mađarske, Rumunjske, Rusije, Skandinavije…

Red Bull Cliff Diving

Narednih dana Mostar će biti u žiži interesiranja zbog spektakularnog natjecanja u okviru Red Bull Cliff Diving Svjetskog prvenstva. Već sada svi smještajni kapaciteti su popunjeni. Ovo je istinski spektakl koji mnogo donosi Mostaru”, kažu iz hotela Hana koji se nalazi nekoliko stotina metara od Starog mosta.

Posebnu pažnju svih posjetitelja Mostara plijeni trening kamp sa legendarnim Orlandom Duqueom. Mlade skakačke nade iz cijelog svijeta uz Orlanda i aktualnu šampionku Rhiannan Iffland bruse svoje umijeće. Njima, kao ni turistima, ne smeta jak vjetar koji danas puše u Mostaru. Mostar je poznat i po svojim gastronomskim specijalitetima. Jedan od najposjećenijih restorana je Šadrvan koji se nalazi desetak metara od Starog Mosta.

Ispred njega je uvijek dugačak red, a dok čekaju svoje mjesto sa posjetiocima pričaju lijepe djevojke u tradicionalnoj nošnji.

Turisti iz svih krajeva svijeta žele uživati u ćevapima, pljeskavicama, pitama, sarmama i drugim tradicionalnim specijalitetima po kojima su poznati dugi niz godina. “U Mostar sam stigao na preporuku prijatelja iz Hercegovine.

Od njih sam dobio preporuku koja mjesta moram obvezno posjetiti. Među njima je restoran Šadrvan. Sve što sam probao je odlično, a najviše mi se sviđaju jela od faširanog mesa koje je umotano u različite vrste povrća”, kaže jedan turist iz Njemačke koji je u Mostar došao sa suprugom, bratom i snahom.

The post Svi zadovoljni sezonom: Mostar je puno više od jednodnevnog izleta first appeared on ABCportal.info.

Objava Svi zadovoljni sezonom: Mostar je puno više od jednodnevnog izleta pojavila se prvi puta na ABCportal.info.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?