Viveros zatražio odlazak iz Sarajeva, Balta i Šerbečić postali prekobrojni

Viveros zatražio odlazak iz Sarajeva, Balta i Šerbečić postali prekobrojni

Link na izvornu vijest

Sportski direktor Sarajeva Senijad Ibričić rezimirao je prijelazni rok, otkrivši da je zadovoljan dosadašnjim boravkom u klubu.

“Skoro mjesec je prošao otkako smo došli u Sarajevo i prezadovoljni smo radom šefa Simona Rožmana i stručnog štaba, kao i samih nogometaša. Nadam se da ćemo u budućnosti nastaviti s upješnim radom”, rekao je Ibričić.

Ibričić je potvrdio da je Kolumbijac Kevin Viveros zatražio odlazak, iako do današnjeg dana zvanično nije raskinut ugovor.

“Problem je bio što je klub prije našeg dolaska doveo igrače, a u međuvremenu je NS BiH promijenio pravilo o broju stranaca. On je odlučio da ne može da ostane tu i da se navikne. Jednostavno se nije prilagodio i tražio je da se vrati kući. Tražilo se najbolje rješenje, jer je transfer plaćen i još uvijek radimo na tome kako to riješiti.

Kroz bordo svlačionicu u proteklom periodu prodefilovao je ogroman broj igrača, a Ibričić u budućnosti želi to promijeniti i ostvariti određeni kontinuitet u igračkom kadru.

“Nemoguće je svaki prijelazni rok primijeniti po deset igrača, nije to Playstation. Mi smo doveli tri igrača, a dolazak Anđušića je ispao iznenada. Slažem se da to nije način i pokušat ćemo to promijeniti.

Na tankom “ledu” su Ivan Jelić Balta i Besim Šerbečić koji su postali prekobrojni.

“Ne mogu svi igrati, a prema mišljenju trenera ostali igrači trenutno mogu više dati od njih. Nisu otpisani, jer svi imaju ugovore sa klubom. Dali smo im dovoljno vremena da nađu nove klubove. Sarajevo ima puno igrača i nije dobro ni za klub ni za njih da se vode samo na platnoj listi, a da ne igraju.”, izjavio je Ibričić.

Sportski direktor Sarajeva na kraju je poručio da će se u budućnosti posvetiti više pažnje Akademiji kako bi se dodatno razvijali igrači iz vlastitog pogona.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?