DODIK ĆE, SAMO DA BI PREŽIVIO, ŽRTVOVATI I SRBE! BEĆIROVIĆ ZA HAYAT I O POTEZIMA NEŠIĆA

DODIK ĆE, SAMO DA BI PREŽIVIO, ŽRTVOVATI I SRBE! BEĆIROVIĆ ZA HAYAT I O POTEZIMA NEŠIĆA

Link na izvornu vijest

DODIK ĆE, SAMO DA BI PREŽIVIO, ŽRTVOVATI I SRBE! BEĆIROVIĆ ZA HAYAT I O POTEZIMA NEŠIĆA

Uoči njegovog ulaska u sud, državni ministar sigurnosti Nenad Nešić predao je Tužilaštvu dokumente kojima želi da dovede u pitanje mandat Christiana Schmidta. Iz sudnice je Dodik otišao na pregovore s koalicionim partnerima s kojim ima sve manje usaglašenih stavova. O tome, ali i o sukobima na Bliskom istoku, govorio je direktor Međunarodnog instituta za bliskoistočne i balkanske studije iz Ljubljane, Zijad Bećirović, u emisiji ‘7PLUS’ Hayat TV.

  • Očekujemo da se ta optužnica proširi zbog njegovih drugih kriminalnih radnji zbog kojih bi trebao odgovarati. Amerikanci znaju sve o svom mezimčetu Miloradu Dodiku, ali onda ćemo gledati da Dejton nije ratifikovan u Parlamentu BiH i ako nema Dejtona onda ne postoje ni entiteti, a ako nema entiteta onda nemamo ni entitetskog predsjednika, to je njegova analogija. On je sve spreman žrtvovati, a ponajviše Srbe, samo da bi on preživio. Vidi se sva njegova nervoza koju pokazuje – rekao je Bećirović.

Bećirović je kazao šta očekuje od ovog procesa. Dokazi o nepoštivanju odluka visokog predstavnika su poprilično jasni. No, bez obzira na to, mnogi procjenjuju da će ovo biti jedan dugotrajan postupak.  

  • Nema razloga da bude dugotrajan proces. Postoje profesionalci u sudu BiH. Moramo znati da je Dodik podržao odluku visokog predstavnika koju je nametnuo za finansiranje izbora, onda je visoki predstavnik suspendirao Ustav BiH i instalirao Vladu BiH i onda je ta Vlada postala partner Dodiku. Ako je nešto nelegalno onda je nelegalno u cijelom lancu. Dodik to tumači na način kako njemu odgovara. Došlo je da sve ono što on govori mogu okačiti mačku o rep. Sudski postupak je ozbiljan proces. Sud se mora poštovati i svi ti incidenti mogu biti dodatni predmet sudu. Sve što pokazuje, ako postoji utemeljenost optužnice, postoji velika vjerovatnoća da sve što je napisano u optužnici bude potvrđeno sudskom odlukom – istakao je Bećirović.

Paralelno s ovim, Nenad Nešić, ministar sigurnosti, danas je predao Tužilaštvu materijale kojima želi kompromitovati visokog predstavnika i njegov mandat u BiH. O tome da ništa nije slučajno, Bećirović kaže da pokušavaju dokazati nešto što je nedokazivo.

  • Otvaraju pitanja i sve me podsjeća na Milana Martića, a znamo kakvo je stradanje prouzrokovao svima, a pogotovo srpskom narodu. Mislim da se igraju sa sudbinom Srba u BiH sa takvim političkim ponašanjem. Ovdje nije odbrana RS-a već je odbrana ogromnih milijardi koje ima Dodik. Vidimo kako običan svijet živi. Zbog toga je veliko nezadovoljstvo protiv Dodika. Pokazalo se i na izborima. On je i dalje mezimac SAD-a. Moraju imati nekoga ko će služiti njihovim interesima – kazao je Bećirović.  

Video uskoro.

(A.H.)

The post DODIK ĆE, SAMO DA BI PREŽIVIO, ŽRTVOVATI I SRBE! BEĆIROVIĆ ZA HAYAT I O POTEZIMA NEŠIĆA first appeared on Hayat.ba.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?