Košarkaški savez Herceg-Bosne odgovorio nezadovoljnim klubovima

Košarkaški savez Herceg-Bosne odgovorio nezadovoljnim klubovima

Link na izvornu vijest

Nakon što se nekolicina klubova Košarkaškog saveza Herceg-Bosne izjasnila kako su nezadovoljni radom KS HB, odgovor je stigao od navedenog saveza koji prenosimo u cjelosti.

Poštovani, povodom nedavnih medijskih objava pojedinih klubova članova Košarkaškog saveza Herceg Bosne (KSHB), osjećamo ljudsku i profesionalno potrebu reagirati na sadržaj tih objava. Pored toga, na reakciju nas obvezuje i članak 63. Statuta KSHB u kojem se govori o istinitom informiranju javnosti o radu i aktivnostima KSHB.

Stoga najprije želimo spomenuti neke od aktivnosti KSHB u proteklom razdoblju.

Najponosniji smo na činjenicu da je prošle godine,u Ligi mladih za žene i muškarce te seniorskoj Ligi KSHB,odigrano više od 500 utakmica te sudjelovalo više od 1000 mladih košarkaša i košarkašica KSHB, a s velikim ponosom ističemo i organiziranje kadetske selekcije Herceg Bosne i njezino sudjelovanje na međunarodnom turniru na Jahorini (kolovoz 2023. )

Također, vrijedno je spomenuti i potpisivanje ugovora o suradnji s Fakultetom prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru, organiziranje besplatnoga trenerskog seminara u Mostaru, organiziranje besplatnoga petodnevnog kampa za kadete i kadetkinje KSHB u Neumu, organiziranje četiri besplatna edukacijska seminara za suce KSHB, itd…

Glede navedenog u spomenutim medijskim objavama, dužni smo obavijestiti javnost da je redovita izborna sjednica Skupštine KSHB sukladno zakonu, Statutu i procedurama zakazana i održana 15. rujna 2023.godine u Mostaru.

Imajući u vidu kako je košarka u Herceg Bosni, u razdoblju kada smo preuzeli upravljanje Košarkaškim savezom Herceg-Bosne upravo od potpisnika spornog priopćenja, bila na izdisaju, a Savez u rasulu, ponosni smo na činjenicu da je na izbornoj sjednici nazočio do sada rekordan broj predstavnika, 28 od 30.

Pored činjenice nečitkosti/nepostojanja imena u potpisu navedenog dopisa „nezadovoljnih“ klubova, očito je kako se oni koji su ga pisali i objavili ne drže zakonskih i internih procedura, a vjerojatno ih niti ne poznaju. Najbolji dokaz neistinitosti njihovih tvrdnji je činjenica kako se niti jedan od ovih navodno potpisanih klubova nije u zakonskom roku žalio na uredno dostavljen zapisnik sa redovite Skupštine, niti pokrenuo propisani Arbitražni postupak unutar KSHB. To su, naime, koraci koji su propisani Statutom i Pravilnikom o natjecanju KSHB i predmetnim zakonima.

Većini članova i klubova KSHB jasno je da se ovdje radi o klasičnom podmetanju iza kojeg se kriju određeni privatni i klupski interesi zbog kojih se i krenulo u diskreditiranje i rušenje legitimno i legalno izabranog vodstva KSHB. Spomenuto „preuzimanje“ nije uspjelo, niti će uspjeti ubuduće, jer postoji tiha, ali aktivna i svjesna većina koja to neće dopustiti zbog sebe i svoje djece, zbog svojih klubova i zbog Košarkaškog saveza Herceg-Bosne kao takvog.

Bez obzira na sve prijetnje koji su pojedini klubovi i njihovi treneri dobivali protiv igranja Omladinske lige i Lige KSHB, „preuzimatelji“ nisu uspjeli u svojim namjerama jer i dalje postoji spomenuta većina koja želi graditi i jačati KSHB na ravnopravnim i partnerskim osnovama, a ne ga „preuzimati“ zbog svojih sitnih privatnih i klupskih interesa.

Dio odgovornosti za trenutno stanje je i na aktualnom vodstvu KSHB jer smo jedno vrijeme tolerirali nekorektna i destruktivna djelovanja pojedinih članova i klubova, nadajući se da neće prijeći granicu dobrog ukusa. Nažalost, prevarili smo se u toj procjeni. Stoga svima njima, kao i cjelokupnoj javnosti, poručujemo kako smo očuvali KSHB u puno težoj situaciji od ove te da ćemo ga ne samo očuvati, nego i ojačati u razdoblju koje je pred nama.

Shodno tome, javno pozivamo „nezadovoljne“ klubove i njihove predstavnike da poštuju Statut i pravilnike KSHB te da svoje privatne interese i ambicije ne ostvaruju nanoseći štetu KSHB. Na svaki pokušaj kršenja Statuta i procedura odlučno ćemo reagirati i nećemo dopustiti bilo kakvo ne legitimno i ne legalno djelovanje unutar KSHB.

I pored toga, otvoreni smo za suradnju i dogovore s ciljem prevladavanja postojeće situacije jer je Košarkaški savez Herceg-Bosne veći i vrjedniji od interesa bilo kojeg kluba ili pojedinca.

U nadi da ćemo se u budućnosti više baviti košarkom i jačanjem KSHB, a manje sitnim interesima i neostvarenim ambicijama,

Športski pozdrav.

Post Košarkaški savez Herceg-Bosne odgovorio nezadovoljnim klubovima je prvi puta viđen na Grude Online.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?