Potpisan ugovor o sufinanciranju zapošljavanja odgovarajućeg stručnog kadra za djecu sa poteškoćama u predškolskim ustanovama sa područja Zapadnohercegovačke Županije

Potpisan ugovor o sufinanciranju zapošljavanja odgovarajućeg stručnog kadra za djecu sa poteškoćama u predškolskim ustanovama sa područja Zapadnohercegovačke Županije

Link na izvornu vijest

U organizaciji Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i športa Županije Zapadnohercegovačke danas je potpisan ugovor o sufinanciranju zapošljavanja odgovarajućeg stručnog kadra za djecu sa poteškoćama u predškolskim ustanovama sa područja Zapadnohercegovačke između Federalnog zavoda za zapošljavanje Sarajevo i Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i športa Županije Zapadnohercegovačke.

Ugovor su u dvorani Skupštine ŽZH potpisale, u ime Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i športa ŽZH ministrica Daniela Perić i u ime Federalnog zavoda za zapošljavanje ravnateljica Helena Lončar.

Ministarstvo obrazovanja, znanosti, kulture i športa ŽZH je prvo ministarstvo koje je pokrenulo i realiziralo projekt koji se tiče sufinanciranja zapošljavanja odgovarajućeg stručnog kadra za djecu sa poteškoćama u predškolskim ustanovama. Cilj ovog projekta je omogućavanje boravka u predškolskim ustanovama za djecu sa poteškoćama u razvoju, a kreiran je prema stvarnim potrebama u lokalnim zajednicama.

Dio stručnog kadra za djecu sa poteškoćama u predškolskim ustanovama sa područja ŽZH sufinancira Federalni zavod za zapošljavanje, a drugi dio osigurava Vlada Županije Zapadnohercegovačke. Trenutni financijski okvir osigurava sredstva za ukupno 18 asistenata.

Ovim ugovorom se utvrđuju međusobna prava i obaveze ugovornih strana na 12 mjeseci, a moguće je kako će se trajanje ovog projekta produžiti na tri godine.

Ministrica Perić je na kratkom sastanku prije potpisivanja ugovora istaknula kako je cilj svakom djetetu omogućiti boravak i razvoj u što kvalitetnijim uvjetima kako bi bili što spremniji za polazak u školu. Sretno djetinjstvo je preduvjet uspješnih pojedinaca, zajednica i uspješnije budućnosti društva.

Objava Potpisan ugovor o sufinanciranju zapošljavanja odgovarajućeg stručnog kadra za djecu sa poteškoćama u predškolskim ustanovama sa područja Zapadnohercegovačke Županije pojavila se prvi puta na Posušje net.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?