Sjajna Božićna akcija u Rakitnu, darovano 39 doza krvi!

Sjajna Božićna akcija u Rakitnu, darovano 39 doza krvi!

Link na izvornu vijest

2024.godina rekordna u broju prikupljenih doza krvi !

Na blagdan Nevine dječice ili narodski Maladence Crveni križ općine Posušje je više nego uspješno organizirao dvanaestu ovogodišnju akciju dragovoljnog darivanja krvi na području općine Posušje, a drugu u Rakitnu.

Na akciju su pristupila ukupno 43 kandidata, a 39 je moglo darovati krv – što je sjajan postotak i rezultat.
Ovo je ujedno i bila treća akcija u mjesecu prosincu ove godine u općini Posušje (MIVIKO- Rastovača, Gradska sportska dvorana Posušje i sada Osnovna škola Ante Brune Bušića u Rakitnu) . Samo u ove tri akcije prikupljeno je 105 doza krvi, a ukupno 342 doze u 2023 godini od 473 prijavljenih kandidata što je rekord uopće za općinu Posušje u 47 godina dugoj tradiciji organiziranja ovih plemenitih akcija.

A u Rakitnu najbolja akcija ikada, dolazili su mladi, dolazili su bračni parovi, domaćice, radnici, roditelji i odrasla djeca,…, dolazili su darivatelji iz Posušja i okolice, rodbina i prijatelji osoba u nedavnoj ili skoroj potrebi za krvi, (ukupno 17, a 14 darovalo krv) , tako da je ova akcija djelo i rezultat svih nas koji prepoznajemo važnost poruke „Krv treba čekati bolesnika, a ne bolesnik krv!“.

Predsjednik Crvenog križa općine Posušje Branko Leko je i u povodu provedene akcije uputio javnu zahvalu svim darivateljicama i darivateljima s ove, ali i prethodnih akcija, suradnicima, općini Posušje, partnerima, volonterima, župnim uredima, medijima,…, ali i poziv institucijama da se više i još sustavnije podrži rad i aktivnosti Crvenog križa.

Naglasio je da je ponosan na svoje sugrađanke i sugrađane koji svojim odzivom i darivanjem sebe za druge šalju najljepšu sliku o svom Rakitnu, svom Posušju, svim drugim mjestima odakle dolaze.
Zahvalnost je upućena i Transfuzijskom centru SKB Mostar na odličnoj suradnji, korektnom i poslovnom odnosu, te razumijevanju za naše česte pozive za osobe u stanju potrebe.

U tom duhu i u tom smjeru najavio je i nastavak aktivnost u vremenima koja dolaze te poželio dobro zdravlje, mir i sve najbolje u Novoj 2024. godini.

DOBRO JE ČINITI DOBRO !

Objava Sjajna Božićna akcija u Rakitnu, darovano 39 doza krvi! pojavila se prvi puta na Posušje net.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?