Skupština HNŽ usvojila Nacrt Proračuna za 2024. godinu

Skupština HNŽ usvojila Nacrt Proračuna za 2024. godinu

Link na izvornu vijest

U Mostaru je danas održana 10. sjednica Skupštine HNŽ.

Pri utvrđivanju dnevnog reda sjednice Skupštine zastupnici su izglasali dopunu dnevnog reda sa točkama Odluka o izmjeni Odluke o usvajanju Prostornog plana područja posebnih obilježja za područje od značaja za Hercegovačko-neretvansku županiju „Park prirode Hutovo blato“ za razdoblje od 2013. do 2023. godine te tačke Odluka o izmjeni Odluke o provođenju Prostornog plana područja posebnih obilježja za područje od značaja za Hercegovačko-neretvansku županiju „Park prirode Hutovo blato“ za razdoblje od 2013. do 2023. godine. Navedene Odluke su usvojene u nastavku sjednice.

Na današnjoj sjednici Skupštine Hercegovačko-neretvanske županije usvojen je Zaključak kojim seprihvaća se Nacrt Proračuna Hercegovačko-neretvanske županije za 2024. godinu kao dobra osnova za izradu Prijedloga Zakona o izvršenju Proračuna za 2024. godinu u iznosu od 353.374.555,00 KM.

Projekcije poreznih prihoda u nacrtu Proračuna za 2024. godinu, zasnovane su na dostavljenim revidiranim projekcijama prihoda za 2023. godinu i projekcije za razdoblje 2024.- 2026. god., dobivenih od Federalnog ministarstva financija u listopadu tekuće godine, koje su zasnovane na zadnjim makroekonomskim prognozama, preuzetim od Direkcije za ekonomsko planiranje (DEP) u rujnu 2023. godine.

U nacrtu Proračuna planirano je i pokriće dijela deficita iskazanog u ranijem razdoblju, u skladu sa člankom 7. Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o proračunu u Federaciji BiH u iznosu od 6,5 mil. KM i 2 miliijuna KM Gradu Mostar na temelju Sporazuma o načinu izvršenja obveza HNŽ prema Gradu Mostaru (četvrti dio) tako da sveukupni rashodi i izdaci i pokriće deficita iznosi 353.374.555,00 KM.

Usvojen je i Zaključak kojim se prihvaća Nacrt Zakona o izvršenju Proračuna Hercegovačko-neretvanske županije za 2024. godinu kao dobra osnova za izradu Prijedloga Zakona.

Usvojena je Odluka kojom će se javne potrebe Hercegovačko-neretvanske županije u prvom tromjesečju 2024. godine privremeno financirati do visine tromjesečnog prosjeka utrošenih sredstava ostvarenih u fiskalnoj 2023. godini, u ukupnom iznosu od 70.297.561,00 KM. Sredstva će se, proporcionalno ostvarenim prihodima u prvom tromjesečju 2024. godine, raspoređivati korisnicima mjesečno.

Skupština HNŽ

The post Skupština HNŽ usvojila Nacrt Proračuna za 2024. godinu appeared first on Brotnjo.info | Čitluk – Međugorje – Hercegovina.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?