PayPal otpušta devet odsto zaposlenih

PayPal otpušta devet odsto zaposlenih

Link na izvornu vijest

SAN HOSE – PayPal Holdings će smanjiti svoju radnu snagu za oko devet odsto pošto se glavni izvršni direktor Aleks Kris (Alex Chriss), koji je preuzeo tu poziciju u septembru, bori sa sve većom konkurencijom, pritiscima na profit i nizom sniženih ocjena analitičara.

PayPal otpušta devet odsto zaposlenih

FOTO: Pexels

U pismu zaposlenima Kris je rekao da je donijeta odluka da se kompanija „svede na pravu veličinu”. Pogođeno osoblje bit će obaviješteno do kraja sedmice, prenosi Biznis.rs.

PayPal, koji je na kraju 2022. zapošljavao oko 29.900 radnika, najavio je sličan krug smanjenja radne snage i prošlog januara. Najnoviji potez pogodiće oko 2.500 zaposlenih.

Ukidanje poslova će omogućiti kompaniji da se „kreće brzinom potrebnom za isporuku za naše klijente i podstiče profitabilan rast“, ​​rekao je Kris u pismu.

“Istovremeno, nastavit ćemo da ulažemo u oblasti poslovanja za koje vjerujemo da će stvoriti i ubrzati rast”, dodao je.

Dionice platnog giganta pale su za više od 20 posto tokom prošle godine jer je zarada oslabila, a kompanija smanjila svoje cjelogodišnje smjernice za prilagođenu operativnu maržu.

Чланак PayPal otpušta devet odsto zaposlenih се појављује прво на Capital.ba – Informacija je capital.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?