Još malo vremena je ostalo za ažuriranje podataka u RPG i RG

Još malo vremena je ostalo za ažuriranje podataka u RPG i RG

Link na izvornu vijest

Obavještavamo poljoprivredne proizvođače, fizičke i pravne osobe s područja općine Čitluk, koji su kod nadležne službe upisani u Registar poljoprivrednih gospodarstava (RPG) i Registar klijenata (RK), da su prema odredbama Pravilnika o upisu u Registar poljoprivrednih gospodarstava (“Službene novine FBiH”, broj:42/08) obvezni ažurirati podatke u Registru.

Rok za ažuriranje podataka je do 31.03.2024. godine.

U konkretnom slučaju navedeno znači da su poljoprivredni proizvođači obvezni ažurirati podatke poljoprivrednih kultura na zemljištu, kao i brojno stanje stoke po vrstama, te ostale podatke koji se vode u Registru bez obzira da li je na gospodarstvu bilo promjena ili ne. Svi koji su upisani u RPG bilo da ostvaruju poticaj za biljnu ili animalnu proizvodnju obavezni su uz potrebne obrasce za ažuriranje dostaviti i dokaz o pravu vlasništva, odnosno posjedovni list.

Svi klijenti koji se prvi put upisuju u Registar poljoprivrednih gospodarstava i Registar klijenata, a apliciraju za ostvarivanje novčanih potpora u primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji u 2024. godini, po obavijesti Federalnog ministarstva poljoprivrede šumarstava i vodoprivrede također se trebaju upisati u gore navedenom roku od 01.01. do 31.03.2024. godine.

Naknadno urađene promjene neće se uzimati u obzir za novčane potpore u primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji.

Na stranici www.farmerportal.ba možete:
– provjeriti vlastite podatke iz Registra poljoprivrednih gospodarstava i klijenata
– informirati se o pravima na novčane potpore u skladu sa prijavljenim resursima
– preuzimati sve potrebne već popunjene obrasce ovisno od faze proizvodnje
– provjeriti statuse podnesenih zahtjeva
– pregledati i preuzeti propise vezane za ostvarivanje prava na novčane potpore

Obrasci se mogu preuzeti i na info pultu šalter sale u zgradi Općine Čitluk te u privitku.

Mole se poljoprivredni proizvođači da što prije pristupe ažuriranju podataka u RPG/RK kako bi se izbjegle gužve prilikom obrade zahtjeva.

Sve potrebne informacije mogu se dobiti na kontakt telefon broj: 036/ 640-577, svakim radnim danom u vremenu od 07-15.00 sati.

Citluk.ba

The post Još malo vremena je ostalo za ažuriranje podataka u RPG i RG appeared first on Brotnjo.info | Čitluk – Međugorje – Hercegovina.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?