Veliki četvrtak u župi Šipovača – Vojnići

Veliki četvrtak u župi Šipovača – Vojnići

Link na izvornu vijest

Misu Večere Gospodnje na spomen ustanovljenja Svete Euharistije i svećeništva na Veliki četvrtak 28. ožujka u župnoj crkvi župe Šipovača – Vojnići predvodio je župnik don Marin Skender.

Na početku misnog slavlja don Marin je zahvalio Nebeskom Ocu koji je, kako je kazao, upravo na Veliki četvrtak ostavio najdragocjeniji dar koji je mogao ostaviti čovječanstvu, presvetu euharistiju, presvetu obitelj. Naglasio je da je Isus na Veliki četvrtak ustanovio i svećenički red te zamolio da se na misi moli i za nova duhovna zvanja.

Razmatrajući otajstvo Kristove posljednje večere župnik je u svojoj homiliji posebno istaknuo Isusovu poniznost, naglašavajući da samo onaj tko ljubi može biti ponizan. Pozvao je vjernike na razmišljanje jesu li oni na strani onih poniznih ili na strani onih koji su izdali Isusa i onih koji Ga i danas izdaju.

Na kraju svete mise oltar je ogoljen kako bi se što bolje istaknula Isusova muka i smrt. Župnik je s ministrantima na ogoljeni oltar iznio Presveti Oltarski Sakrament pred kojim su vjernici neko vrijeme ostali u šutnji i molitvi.

Radio Ljubuški

Objava Veliki četvrtak u župi Šipovača – Vojnići pojavila se prvi puta na RADIO LJUBUŠKI.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?