Križaj i Ljevnaić zainteresovani za slovensko skijalište

Križaj i Ljevnaić zainteresovani za slovensko skijalište

Link na izvornu vijest

LJUBLJANA – Srpska kompanija Ri-komerc Beograd zainteresovana je za ulaganje u slovensko skijalište Kanin, koje ne radi od prošle jeseni. U njegovo ime s predstavnicima države pregovarao je bivši skijaš i preduzetnik Bojan Križaj.

Križaj i Ljevnaić zainteresovani za slovensko skijalište

FOTO: OC Jahorina

Bojan Križaj sastao se sredinom aprila s predstavnicima Ministarstava privrede i infrastrukture te im predstavio potencijalni interes spomenute kompanije za ulaganje u skijalište Kanin. Potencijalni strani ulagači zainteresovani su i za ulaganje u hotele, golf terene, aerodrome i slično, rekli su za Delo u Ministarstvu infrastrukture.

Ministrica infrastrukture Alenka Bratušek objasnila je da se država ne protivi tim ulaganjima, jer i sami traže mogućnosti za opstanak skijališta. No, zainteresovane investitore uputila je na Opštinu Bovec koja je vlasnik skijališta i infrastrukture.

U Opštini Bovec o tome ništa ne znaju, a ni Križaj ne želi komentarisati. Vlasnik i direktor trgovačkog društva Ri-komerc Beograd je Dejan Ljevnaić, a od 2017. je i direktor teško zaduženog Olimpijskog centra Jahorina, koji je u većinskom vlasništvu Republike Srpske. Križaj je već godinama čest posjetilac Jahorine, gdje je uložio i u turističko naselje Vučko, piše Delo.

Skijalište Kanin zatvoreno je od prošle jeseni, jer kružna žičara nema dozvolu, a Opština Bovec, kao njen vlasnik, nema novca za novu. Opština održava na životu kompaniju Sončni Kanin koja upravlja skijalištem, kako bi zaposlenici mogli brinuti o opremi na vrhu skijališta. Od januara na osnovu mjesečnih potraživanja pokriva tekuće troškove poslovanja i održavanja društva.indikator

Чланак Križaj i Ljevnaić zainteresovani za slovensko skijalište се појављује прво на Capital.ba – Informacija je capital.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?