Turčin (23) kod Imotskog švercao migrante, probio rampu na granici. U zatvoru je

Turčin (23) kod Imotskog švercao migrante, probio rampu na granici. U zatvoru je

Link na izvornu vijest

Policija sumnjiči državljanina Turske (23) da je jučer na području Imotskog probio rampu na granici i u kombiju švercao više ilegalnih migranata. Policija ga je privela, te mu je sud izrekao novčanu kaznu u iznosu od 36 tisuća eura.

PU splitsko-dalmatinska piše da je utvrđeno postojanja osnovane sumnje da je 23-godišnji mladić ostvario obilježja kaznenog djela Oštećenje tuđe stvari i prekršaja iz Zakona o strancima.

Probio rampu na granici

Naime, jučer je na imotskom području policijski su službenici zaustavili kombi vozilo kojim je upravljao 23-godišnjak, a kao putnici u vozilu nalazilo se više osoba za koje je utvrđena sumnja da su nezakonito ušle u Republiku Hrvatsku.

U odnosu na strane državljane – putnike, proveden je postupak sukladno Zakonu o strancima, dok je u odnosu na 23-godišnjeg državljanina Turske provedeno kriminalističko istraživanje, piše u policijskom priopćenju.

Tijekom kriminalističkog istraživanja utvrđena je sumnja kako je spomenuti 23-godišnjak, ranije istoga dana na području Vinjana Gornjih oštetio rampu na državnu granicu. Rampa se nalazila na graničnom prijelazu na kojem ne postoji stalna policijska ni carinska kontrola.

Protiv 23-godišnjaka će se podnijeti kaznena prijava redovnim putem.

Nije mogao platiti kaznu, ide u zatvor

Zbog postojanja osnovane sumnje u počinjenje prekršaja iz Zakona o strancima, 23-godišnjak je uz optužni prijedlog doveden na nadležni Općinski prekršajni sud, gdje je rješenjem suda kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 36 tisuća eura.

Kako nije mogao platiti izrečenu novčanu kaznu, zamijenjena je kaznom zatvora u trajanju od 60 dana te je predan u zatvor.

Post Turčin (23) kod Imotskog švercao migrante, probio rampu na granici. U zatvoru je je prvi puta viđen na Grude Online.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?