U Mostaru dobra izlaznost prvog dana glasanja za Hrvatski sabor

U Mostaru dobra izlaznost prvog dana glasanja za Hrvatski sabor

Link na izvornu vijest

U Bosni i Hercegovini jutros su otvorena biračka mjesta za parlamentarne izbore u Hrvatskoj, izlaznost je za sada dobra i izborni se proces odvija bez problema, potvrdio je Feni generalni konzul Republike Hrvatske u Mostaru Marko Babić.

– Izlaznost je za sada dobra, državljani Republike Hrvatske u Bosni i Hercegovini koriste aktivno biračko pravo i odazvali su se na izbore – rekao je konzul, dodavši da na biralištima nisu zabilježeni nikakvi problemi, sve protječe u najboljem redu i najciviliziraniji način.

To je, kako kaže, i najveći dobitak na ovim izborima.

Kazao je i kako je prerano govoriti o tome je li izlazak ove godine veći u odnosu na prethodne izbore.

– Ja sam zadovoljan izlaznošću, ljudi dolaze stalno, a kada se uzme u obzir da je u pitanju radni rad, mislim da je jako dobar odaziv – ističe Babić.

Hrvatski državljani s prebivalištem u BiH glasuju za tri zastupnika u Hrvatskom saboru koji se biraju iz XI. izborne jedinice.

Osim u Mostaru, četiri biračka mjesta otvorena su u Sarajevu, jedno u Banjoj Luci, dva u Tuzli, pet u Vitezu, a četiri u Livnu i Orašju.

U Bosni i Hercegovini aktivno je registrirano 222.3000 birača. Najviše registriranih je u Mostaru (57.936), zatim u Orašju (10.253), Livnu (8.879), Vitezu (7.975), Sarajevu (7.160), Banjoj Luci (6.592) te u Tuzli (2.175).

Aktivno se nisu morali registrirati birači kojima je izdana osobna iskaznica s podatkom o prebivalištu izvan Hrvatske ili su podnijeli zahtjev za izdavanjem iste.

Birališta u BiH za parlamentarne izbore u Hrvatskoj otvorena su dva danas, a osim danas moći će se glasati i sutra do 19 sati kada se birališta zatvaraju.

Na izborima za Hrvatski sabor u Mostaru je danas glasao i predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović.

The post U Mostaru dobra izlaznost prvog dana glasanja za Hrvatski sabor first appeared on ABCportal.info.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?