<div>FOTO&VIDEO: Dr. sc. Ljiljana Herceg knjigom odala počast pjesniku Veselku Koromanu</div>

FOTO&VIDEO: Dr. sc. Ljiljana Herceg knjigom odala počast pjesniku Veselku Koromanu

Link na izvornu vijest

<div>FOTO&VIDEO: Dr. sc. Ljiljana Herceg knjigom odala počast pjesniku Veselku Koromanu</div>

Udruga HKB Bilig i Grad Ljubuški organizirali su sinoć predstavljanje knjige dr. sc. Ljiljane Herceg “O pjesništvu Veselka Koromana. Ovom knjigom odaje se počast velikom živućem pjesniku rodom iz Radišića koji ove godine slavi svoj 90. rođendan.

Knjiga je posveta jednom od najznačajnih savremenih hrvatskih pjesnika i jedan od najznačajnih savremenih pjesnika na tlu Bosne i Hercegovine.

Sama autorica za Radio Ljubuški izjavila je kako je ” Ovo prva pjesnička knjiga koja je nastala u kolaboraciji tri izdavačke kuće kojima se zahvaljujem, to su Matica Hrvatska ogranak Čitluk, CroLibertas publishers i Udruge HKB Bilig. U nastojanju da ovu knjigu objavimo u pravi trenutak, on je korespondirao upravo u mjesecu u kojem Veselko Koroman slavi svoj 90. rođendan, Grad Ljubuški sudjelovao je u organizaciji cijelog događaja. Recenzentice moje knjige i večerašnje predstavljačice su profesorice sa Sveučilišta u Mostaru prof. Jela Sabljić Vujica i prof. Mirna Brkić Vučina, obje su mi bile velika podrška pri pripremi ove knjige, prof. Sabljić Vujica kao moja mentorica i prof. Brkić Vučina kao pročelnica katedre za Hrvatski jezik i književnost Filozofskog fakulteta SUM-a. Zajedničkom suradnjom iznjedrili smo ovu knjigu za koju se nadam a to nam je i intencija, da će ona imati čitatelje među studentskom populacijom. Zahvalna sam i udruzi Bilig čiji sam član već nekoliko godina i urednica sam njihovog godišnjaka, zahvala svima, prvenstveno utemeljitelju udruge gosp. Anti Čuvalu i čovjeku koji je zaista pokretač udruge gosp. Tomislavu Primorcu.”

 

Knjiga je nastala kao adaptirana verzija doktorske disertacije koju je prof. Herceg obranila 2020. godine na Sveučilištu u Mostaru. U glazbenom dijelu programa nastupio je Mislav Ramljak, večer je vodila Marina Lovrić.

Objava FOTO&VIDEO: Dr. sc. Ljiljana Herceg knjigom odala počast pjesniku Veselku Koromanu pojavila se prvi puta na Ljubuški na dlanu.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?