Jeste li spremni za LOOP – prvu cirkularnu konferenciju u BiH?

Prva konferencija o cirkularnoj ekonomiji u Bosni i Hercegovini održat će se 14. svibnja 2024. godine u Domu mladih u Sarajevu. Konferenciju organizira Razvojni program Ujedinjenih naroda (UNDP) u BiH, s ciljem da okupi sve relevantne aktere, entuzijaste i stručnjake kako bi se što bolje upoznali sa oblasti cirkularne ekonomije.
Organiziran pod nazivom LOOP: Innovate, Collaborate, Transform, nastoji istaknuti inovativna rješenja, najbolje prakse i transformativne ideje za održivu budućnost.
Konferencija je zamišljena kao jednodnevni događaj na kojem će vrhunski predavači iz Bosne i Hercegovine, Austrije, Velike Britanije, Francuske, Hrvatske i Srbije, približiti bh. javnosti različite aspekte cirkularne ekonomije, dok će uspješne kompanije koje primjenjuju cirkularne poslovne modele u regiji i Europskoj uniji podijeliti svoja iskustva. Harald Friedl, Samsurin Welch, Drago Cmuk, Maja Halilović samo su neki od eksperata koji će govoriti i prenijeti svoja iskustva na konferenciji. Sudionici će istražiti praktične i skalabilne inicijative u različitim sektorima, od dizajna proizvoda do upravljanja i smanjenje otpada.

Cilj je pružiti sveobuhvatan pregled cirkularne ekonomije, naglašavajući pozitivan učinak koji može imati na održivost okoliša, upravljanje resursima, održvi razvoj u zemlji, kao i potaknuti na promjenu i prihvaćanje najboljih cirkularnih pristupa za rješavanje problema degradacije okoliša i promicanje
odgovorne potrošnje.

Također, služit će kao platforma za poticanje suradnje među različitim sudionicima, uključujući kompanije, kreatore politike, istraživače i zagovornike zaštite okoliša. Očekuje se prisustvo predstavnika malih i srednjeg poduzetništva, akademske zajednice, poslovnog društva, državnih i entitetskih institucija, te medija iz Bosne i Hercegovine i regije.

Registrirajte se odmah i osigurajte svoje mjesto! Registracija na: https://bit.ly/3JHneas. Detaljnu agendu kao i više informacija o govornicima možete potražiti na: zelenatranzicija.ba. Bosna i Hercegovina je na pragu prekretnice, i ovo je poziv svima da se pridruže revoluciji!
Spremni ste za promjenu?

United Nations Development Programme (UNDP)

United Nations Development Programme, Bosnia and Herzegovina, Zmaja od Bosne b.b., 71000 Sarajevo
T + 387 (0)33 293 400 | F + 387 (0)33 552 330 | E [email protected] | W www.ba.undp.org

Vidimo se na prvoj konferenciji o cirkularnoj ekonomiji!
Za više informacija, molimo kontaktirajte: [email protected], +387 62 551 113.

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?