Mještani odgovorili: Ovo nije njegov rodni kraj, Rimac obmanjuje javnost

Mještani odgovorili: Ovo nije njegov rodni kraj, Rimac obmanjuje javnost

Link na izvornu vijest

Nakon što se Mate Rimac u ponedjeljak javno oglasio oko problema s njegovom investicijom na području Livna, mještani Miša i Golinjeva putem portala Fenix-magazin, koji je prvi prenio priču o njihovoj pobuni, uputili su mu kratku poruku.

Podsjetimo, u nedjelju je Jutarnji list objavio reportažu o odustajanju tvrtke Continental Adventure u vlasništvu Mate Rimca i Marina Mamuze od navodne “gradnje eko naselja iznad Buškog jezera”, a nakon štu su se mještani sela Miši i Golinjevo pobunili protiv dodjele koncesije od gotovo 470.000 kvadrata.

Na tekst Jutarnjeg lista u ponedjeljak je preko svoje Facebook stranice reagirao i Mate Rimac.

Napisao je kako mu je uvijek bilo žao vidjeti da Livno kao grad odumire pa je htio dati svoj doprinos, u skladu sa svojim mogućnostima, u pokušaju da se nešto pokrene.

Ja računam da niti jedan euro koji uložim u Livno neću nikad više vidjeti, kazao je Rimac tada poduzetniku Marinu Mamuzi, uspješnom Livnjaku koji je također bio zainteresiran za investiranje.

Ukupno je uložio gotovo dva milijuna eura u Mamuzinu tvrtku Continental Adventure.

Marin me pitao želim li 70-80% tvrtke za taj novac, s obzirom da ničeg još nije bilo i sav kapital dolazi od mene. Ja sam “uzeo” samo 40%, jer želim da je tvrtka njegova, jer relativno je lako dati novac, a za svaki dan se boriti treba puno energije, napisao je Rimac koji je za sad otvorio 12 radnih mjesta, a plan je bio 70 u roku od par godina.

Meni je potpuno OK da su ljudi protiv nečega i iznesu argumente zašto je tome tako. Ja sam mislio da radimo dobru stvar za zajednicu, da sam iz svog džepa izdvojio da bi se nešto dobro napravilo. I onda čujem da su presjekli vodove kojima se napaja CA naselje (ostalo bez struje danima), peticije protiv projekta, uvrede i klevete protiv mene, da ja to radim da se obogatim i takve stvari, napisao je između ostaloga Rimac pa ogorčeno zaključio da mu je ovo bila dobra lekcija i da više ništa neće raditi, a da nije nešto što radi za sebe.

Nakon njegovog javnog obraćanja o navedenom slučaju, mještani Miša i Golinjeva putem portala Fenix-magazin, koji je prvi prenio priču o njihovoj pobuni, uputili su mu kratku poruku.

Mate Rimac u svom obraćanju preko svoje Facebook stranice obmanjuje javnost iznoseći mnoštvo neistina. Kao prvo, sela Miši i Golinjevo iznad jezera Buško Blato nisu njegov rodni kraj. Ako Mate Rimac već želi investirati u svoj rodni kraj, onda neka investira u livanjska sela Odžak-Čaić, tamo gdje je pravio svoju svadbu i gdje je rodni kraj njegova oca, a što je najmanje 30 kilometara od Miša i Golinjeva.

Drugo, ako Rimac već poručuje mještanima Miša i Golinjeva, kojima se ruga i posprdno ih naziva seljanima, onda neka im ponudi da od njega otkupe zemljište po cijeni od 1 konvertibilne marke, a ne otkup napuhane investicije koja gotovo nije ni započela. Usto, to zemljište od 30.000 kvadrata je pod “nerazjašnjenim okolnostima” kupljeno “sumnjivim natječajem” koji nije bio oglašen ni u jednom mediju već “skrivećki” samo na oglasnoj ploči općine Livno u vrijeme mandata kontroverznog gradonačelnika Luke Čelana.

Treće, mi jesmo i bit ćemo protiv dodjele koncesije od 470.000 kvadrata iznad sela Miši i Golinjevo u čemu nas neće omesti ni ovakva i slična Rimčeva i Mamuzina obraćanja te sramotne njihove poruke koje su nam dosad upućivali, stav je mještana sela Miši i Golinjevo koji se još žale i na bahatost investitora koja se, po njihovim iskazima, ogleda i u puštanju na slobodu više pasa koji se spuštaju u selo Miši i plaše stanovnike tog i obližnjih sela, poručili su stanovnici Miša i Golinjeva koji su prikupili više od 900 potpisa protiv koncesije Rimčevoj i Mamuzinoj tvrtci.

Stanovnicima tih dvaju sela su podršku dali i stanovnici susjednih sela Podhum i Prisoje, koji su također protiv Rimčeve investicije koja prijeti zagađenju cijelog vodnog područja uokolo Buškog jezera, navodi Fenix-magazin.

Objava Mještani odgovorili: Ovo nije njegov rodni kraj, Rimac obmanjuje javnost pojavila se prvi puta na Posušje.info.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?