KOLIKO DUGO PILETINA MOŽE STAJATI U FRIŽIDERU I ZAMRZIVAČU?

KOLIKO DUGO PILETINA MOŽE STAJATI U FRIŽIDERU I ZAMRZIVAČU?

Link na izvornu vijest

KOLIKO DUGO PILETINA MOŽE STAJATI U FRIŽIDERU I ZAMRZIVAČU?

Takvo meso se može razlikovati od zapakovanog na kojemu piše rok trajanja. Naime, zaposleni u trgovinama moraju paziti na temperaturu frižidera u kojima stoji piletina i drugo meso kako bi se bakterije ne bi počele razmnožavati.

U mesnici radnici izrežu samo ono što će se vjerovatno prodati tog dana i nema navedenog roka trajanja pa je moja preporuka potrošiti takvu piletinu u dva dana savjetuje stručnjak za hranu iz SAD-a.

Takođe, savjetuje da pileće meso koje ste kupili zapakovano i otvorili isto potrošite u roku dva dana.

  • I način na koji čuvate sirovu piletinu u frižideru utiče na to koliko će trajati. Prvo provjerite je li frižider ispravne temperature: na 5 ili ispod 5 stepeni. Najbolje mjesto za čuvanje piletine je u najhladnijem dijelu frižidera, što je obično donja polica. Takođe se pobrinite da sirovu piletinu skladištite u najboljim posudama za pohranu hrane, u tzv. hermetički zatvorenim posudama, kako ne bi bila izložena vazduhu ili vlazi, što može uzrokovati stvaranje štetnih bakterija. Osim toga, to će osigurati da bakterije iz piletine ne dođu u kontakt s drugom hranom u frižideru – kaže ovaj stručnjak.

Naglašava da je važno pravilno skladištiti termički obrađenu piletinu, baš kao i sirovu.

The post KOLIKO DUGO PILETINA MOŽE STAJATI U FRIŽIDERU I ZAMRZIVAČU? first appeared on Hayat.ba.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?