FOTO Najskuplje grobnice u Hrvatskoj nalazit će se na top-lokaciji, neke su vrijedne kao novi auto!

FOTO Najskuplje grobnice u Hrvatskoj nalazit će se na top-lokaciji, neke su vrijedne kao novi auto!

Link na izvornu vijest

FOTO Najskuplje grobnice u Hrvatskoj nalazit će se na top-lokaciji, neke su vrijedne kao novi auto!
Hvaranima je prije gotovo pet godina darovano državno zemljište, vrijedno oko 12,5 milijuna eura, radi izgradnje POS-ovih stanova, sportsko-rekreacijskog centra, helidroma i gradskog groblja na predjelu Kruvenica.

Premda su postupci do početka realizacije pojedinih projekata u pravilu komplicirani i dugotrajni, zasad se od svega stiglo do visoke razine izgradnje – groblja iznad Hvara. Građani k‘o građani nerijetko su znatiželjni i pitaju “je se co lavuro na Kruvenicu”, odnosno radi li se što na Kruvenici, pa to i provjerili.

– Završeno je betoniranje grobnica započeto krajem prošle godine i izgrađen je južni ogradni zid. Uskoro počinje izgradnja mrtvačnice, sjevernog ogradnog zida i ulaza u kompleks te niveliranje platoa i pristupnih staza – odgovaraju na naše pitanje iz gradske uprave.

Riječ je o velikom ulaganju, vrijednom gotovo 4,1 milijun eura. Budući da je projekt dobio status “državnog interesa”, radovi će se obavljati i tijekom sezone, a uključuju i planirane kamenarske zahvate na grobnicama, pri čemu bi sve trebalo biti dovršeno početkom iduće godine.

image

Prikaz tipova grobnica na novom groblju Kruvenica iznad Hvara

 Grad Hvar

“Državni interes” postaje lakši za lokalno prihvaćanje kada se zna da se groblje gradi na lokaciji koja nije u središtu turističke vreve, pa će iznajmljivači i hotelijeri moći odahnuti. Izvođač radova je tvrtka “Kameni zid” iz Drniša, a investitor “Komunalno Hvar”.

Podsjetimo, prema prvotnom planu na Kruvenici se gradi 155 jednostrukih grobnica, 106 dvostrukih i 15 trostrukih te dovoljan broj niša za urne i 81 grobnica u zidu.

No, građane, potpuno očekivano, najviše zanima koliko će morati platiti pojedino grobno mjesto, pa će za jednostruku grobnicu morati izdvojiti 10.451 euro, za dvostruku 13.438 eura, a za trostruku 16.258 eura. Grobnica u zidu će ih koštati 6470 eura, a niša za urne 3152 eura.

Gradski vijećnici su omogućili pojedine popuste pri plaćanju grobnih mjesta. Primjerice, građani koji imaju prebivalište na području grada Hvara u trajanju dužem od 10 godina imat će 10 posto popusta, a za jednokratno plaćanje pri sklapanju ugovora ostvarit će pravo na 20-postotno sniženje osnovne cijene.

Svi oni koji se odluče za plaćanje u dva obroka imat će 10 posto postupka, s tim da će građanin plaćanjem naknade dobiti na korištenje u potpunosti dovršeno grobno mjesto uključujući nadgrobnu ploču i spomenik.

image

 
 Grad Hvar
image

 
 Grad Hvar
image

 
 Grad Hvar
image

 
 Grad Hvar

Objava FOTO Najskuplje grobnice u Hrvatskoj nalazit će se na top-lokaciji, neke su vrijedne kao novi auto! pojavila se prvi puta na Ljubuški na dlanu.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?