Stari Most u Mostaru: Najfotografiraniji objekt u BiH

Prema podacima domaćih i stranih turističkih agencija, mostarski Stari most je posljednjih godina najfotografiraniji objekt u BiH te predstavlja jedan od prepoznatljivijih simbola BiH.

U staru jezgru Mostara godina dolaze turisti sa svih strana svijeta, a rijetko tko odlazi iz Mostara a da se nije fotografirao kraj Starog Mosta.

Pokazuju to i podaci svemoćnog Google-a, koji je svojedobno objavio kartu najfotografiranijih gradova na svijetu, a na karti se našao i Mostar i to na 143. mjestu u svijetu, te na prvom mjestu u BiH.

Oko Starog Mosta, nalazi se stara povijesna jezgra grada Mostara koja predstavlja zaista jedinstvenu i nezaboravnu atrakciju za turiste; uz burni žubor rijeke Neretve i smaragdne tonove njene boje, posjetitelji se mogu diviti simbolima Starog grada, ovdje se nalaze prelijepe džamije iz otomanskog razdoblja, kule i kuće, ali i male kujundžijske radnje koje svojim svakodnevnim aktivnostima doprinose vrevi na ulicama povijesne jezgre Mostara.

Kako doći do Starog Mosta                                                         

Stari Most se nalazi u središtu Mostara, a od najbliže zračne luke, Mostarskog aerodroma udaljen je 6,4 kilometra te je do njega lagano doći automobilom za desetak minuta vožnje.

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?